image

Hlavné príčiny oslabenia imunity súčasnej civilizácie.

  • Duševná, mentálna a citová nerovnováha. To znamená, že neviete správne zaobchádzať so svojimi citmi, že ich zrejme viete vnímať aj vyjadriť len s veľkými ťažkosťami - buď všeobecne málo, alebo úplne nekontrolovane, príliš prudko a bolestne. Máte sklony k prílišnej kritickosti a všeobecne pristupujete k životu príliš analyticky. Ste príliš dominantný a máte sklony skôr k negatívnemu mysleniu. Duševná nerovnováha vždy skrýva nejaký deficit, pretože nežijete tak, ako ste si ako človek v tejto inkarnácii predsavzali, nežijete podľa svojich možností.
  • Príliš častá a bohatá spotreba živočíšnych bielkovín zaťažuje organizmus a nielen z dôvodov kyslosti a početných cudzích látok, problém spočíva tiež v tom, že sa tieto bielkoviny svojím zložením veľmi približujú ľudskej bielkovine a preto predstavujú neustálu provokáciu pre imunitný systém. Telo sa predsa samo nechce stráviť a "má podozrenie", či porcie mäsa neobsahuje vlastné mäso. Pretože to by odmietlo ...
  • Prílišné množstvo jedla v nevhodných kombináciách spôsobuje hnilobu a kvasenie v črevách a zaťažuje organizmus, zvlášť v prípade, keď sú potraviny navyše podradné a neobsahujú žiadne živiny, namiesto toho však sú plné nebiologických vibrácií, napr. od mikrovlnných rúr.
  • Ošetrenie hormónmi je mätúce pre chúlostivú rovnováhu hospodárenia organizmu s hormónmi. Žiadny lekár nie je schopný tieto látky presne dávkovať. Výhody sú často viac než pochybné. Napr. osteoporózu nemožno s pomocou hormonálnej terapie zvládnuť. Radšej od nich dajte ruky preč ! Prečistite svoj organizmus, potom bude všetko prebiehať bez porúch a prirodzene.
  • Antibiotiká a ostatná závažná chemoterapia majú podobné fatálne dôsledky, alebo vedľajšie účinky. Je vám vôbec známe, že vysoké percento dnešných chorôb vzniká až neodborným ošetrovaním v lekárskych praktikách a nemocniciach? Lekári si toho sú síce dobre vedomí a dokonca pre tieto choroby majú vlastný názov - iatrogénne (lekárskym pôsobením, alebo poškodením, vzniknuté) choroby. Obávané "nemocničné baktérie" sú imúnne voči antibiotikám a nezriedka vedú k smrti. Ale tiež zlozvyk, užívať pri každom drobnom ochorení antibiotiká, má za následok skutočnosť, že mnohí ľudia majú extrémne porušenú črevnú flóru, pretože tieto lieky ničia všetky priaznivé baktérie. Ako by aj bola schopná umelo vyrobená látka rozlišovať medzi užitočnými a škodlivými kmeňmi baktérií ?
  • Očkovanie oslabuje imunitný systém zvlášť výrazne. Na tomto mieste sa však pustiť do výbušnej problematiky modernej praxe v očkovaní nemôžeme. Očkovanie znamená pre organizmus viac škody ako úžitku. To súvisí s tým, že očkovanie obsahuje často ťažké kovy aj živočíšne nečistoty. Najvyššie "preočkovaným" kontinentom je Afrika, tam je oslabenie imunity tiež rozšírené najviac.
  • Elektrosmog, mikrovlny vysielačov a rúr, rádioaktivita. To všetko sú energie a informácie, s ktorými si ľudský organizmus nevie poradiť a ktoré mu škodia. To je známe nielen v prípade rádioaktivity. Pravda je však zahaľovaná a zastieraná - z ekonomických dôvodov. Zvlášť škodlivý je pre človeka striedavý prúd.
  • Otravy ťažkými kovmi zvlášť zo zubných výplní (amalgám, paládium), ale aj zo vzduchu a výživy (kadmium, olovo, meď a pod.). Jedy zo životného prostredia ako ochranné prostriedky na drevo, formaldehyd, benzol, a pod. Spôsobujú značné škody, pretože sa jedná o organické zlúčeniny, ktoré človek z časti nepozorovane vdychuje. Tieto látky škodia zvlášť nervovému systému.
  • Nepriaznivé pracovné podmienky a bytové (neharmonické "Feng Shui"), vedú k neustálemu odvádzaniu energie a tým k oslabeniu organizmu. Tu hrá úlohu vplyv energie v priestore, ako je zemské žiarenie. Kríženie krajinských lúčov, vedie k rakovine a iným chorobám. Zvlášť škodlivo pôsobia rušivé polia (geopatogénne zóny), ak sa týkajú vašej spálne.
  • Výživa chudobná na živiny, kontaminovaná pitná voda, nekvalitná strava a priemyselne spracované potraviny prispievajú značne k oslabeniu imunitného systému.
  • Neprirodzený spôsob života s prílišnou stimuláciou nervov a žliaz je ďalším dôležitým faktorom. Môžeme vychádzať z toho, že náš imunitný systém je najsilnejší v prirodzených životných podmienkach. Pobyty v prírode, na čerstvom vzduchu a na slnku, najlepšie pri mori, v horách, pri riekach alebo jazerách, prípadne v lese, imunitu zvlášť posilňujú. Čo však robíme my? Nezriedka sa zatvárame na celé dni a týždne do uzavretých budov a neprijímame dostatok životnej sily, ktorú nám dáva k dispozícii kozmos. Táto energia a informácie sú však pre náš imunitný systém najdôležitejšou potravou.
  • Napadnutie čreva baktériami Candida albicans a inými črevnými parazitmi situáciu zostruje a objavujú sa u väčšiny osôb s oslabeným imunitným systémom. Všimnite si v tejto súvislosti, že zamorenie čreva je spravidla spojené s otravou ťažkými kovmi a neznášanlivosťou potravín.
  • U ľudí sa zvlášť slabým imunitným systémom býva pravidlom neustále zneužívanie drog (jedná sa o nikotín, kofeín, alkohol, lieky, a pod.) Pri pravidelnej konzumácii potláčajú imunitný systém.
  • Nevhodné sexuálne praktiky. Iste si viete predstaviť, že nie je práve vhodné, keď človek nadväzuje počas jedného dňa sexuálny kontakt s niekoľkými rôznymi partnermi. Výstredným plytvaním sexuálnou energiou sa dostavuje vyčerpanie.

Kyseliny versus zásady v ľudskom tele

Rovnováha PH v tele - rovnováha zásad a kyselín - je nevyhnutná, pričom ideálny pomer v strave je 80% zásad a 20% kyselín. Ak sme následkom nesprávnej stravy a životného štýlu prekyslení, vytvoríme v tele silne aniónové prostredie, ktoré má za následok zápaly a tvorbu kameňov. Aby sme urobili nápravu, musíme alkalizovať, čo je proces kationový a protizápalový. Tým sa rozštiepi a rozpustia usadeniny vápnika, celulitída a lipidové kamene. Tieto usadeniny sa môžu tvoriť kdekoľvek v tele, najmä v pečeni, žlčníka a obličkách.
Ak nekonzumujete stravu bohatú na surové ovocie a zeleninu, nemáte ani dostatok týchto životne dôležitých elektrolytov, takže len posilníte acidózu a vyvoláte dehydratáciu.

  • Kyseliny leptajú a zapaľujú tkaniva, čím ich poškodzujú
  • Zásady ochladzujú a pôsobia na tkanivá protizápalovo
  • Kyseliny môžu tkanivá (bunky) zničiť
  • Zásady môžu tkanivá uzdravovať
  • V kyslom prostredí sa živiny stávajú aniónovými (zrážajú sa)
  • V zásaditom prostredí sa živiny stávajú kationovými (štiepia sa)
  • Acidóza spôsobuje zlučovanie tukov, minerálov a iných látok, čo vedie k tvorbe kameňov (pečeňových, žlčových a obličkových).Takisto vyvoláva lepivosť krviniek a doštičiek.
  • Toto všetko má za následok bunkové hladovanie (spôsobené zlou reutilizáciou živín), mozgovú mŕtvicu ...
  • Acidóza a obštrukcie (toxicita a hlien) sú príčinou 99,9 percent všetkých chorôb

Tkanivá, predovšetkým podkožného spojivového tkaniva, je možné preplniť odpadom a kyselinami, bez toho aby sa to prejavilo bolesťami. Choroby sú zriedka spojované s prekyslením, pretože prebiehajú takmer nepozorovane a súvislosť medzi kyselinami a chorobami býva školskou medicínou väčšinou ignorovaná.

Dôsledky prevažne kyselinotvornej stravy

  • Ukladanie vody v bruchu a nohách
  • Choroby srdca a krvného obehu, poruchy srdcového rytmu, nepravidelné dýchanie
  • Pálenie chodidiel, mravčenie v celom tele a nervové bolesti
  • Otupená myseľ, letargia a depresie
  • Strata citlivosti a pomalšie myslenie, bolesti hlavy a údov
  • Zmätenosť, problémy nosových, čelných a vedľajších dutín
  • Stuhnuté a kŕčovité svalstvo, napätie v oblasti ramien a chrbta
  • Artritída, osteoporóza, bolesti pŕs, nevoľnosť
  • Bolesti žalúdka, zvracanie, gastritída, žalúdočné vredy, problémy s trávením
  • Organizmus nemôže už riadne prijímať celý rad potravín. Nemôže napr. dobre tráviť škroby, čo môže viesť k zahlieneniu.

Znaky prekyslenia

Ako môžete zistiť, či u vás došlo k prekysleniu ? Ako prvé vás upozorní stav vašej pleti. Staré príslovie hovorí, že koža je zrkadlom krvi, popr. vnútorných orgánov. Ak ste silno prekyslený, trpíte celulitídou. Pri prekyslení organizmu sa vyskytuje sfarbenie pokožky bledé, červené až modročervené, sivé, žltkasté, zelenkavé a hnedasté. Zdravá pleť je mäkká a hladká, lesklá a čistá. Kyseliny a nečistoty v podkožných spojivových tkanivách vedú k zatvrdlinám, alebo k uvoľňovaniu kožných partií.

Poškodenie vlasov prejavujúce sa suchými, krehkými a matnými vlasy a tvorbou lupín, prostredníctvom ktorých sa telo tiež snaží zbaviť kyselín a jedov. Tiež vlasy samotné sú podľa ajurvédy vylučovacími orgánmi. Preto aj v nich je možné napr. nájsť ťažké kovy, ktorých sa telo chce zbaviť. Lokálne alebo celkové vypadávanie vlasov môže byť tiež dôsledkom prekyslenia, alebo otravy.
 

(Pokračovanie)

Odporúčané produkty

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.