image

Čo by sme o sebe mali vedieť, čo nás doma a v škole neučili.

Trúfol by si niekto riadiť auto bez vodičského preukazu, bez základných vedomostí o pravidlách na ceste a o technickom stave nášho vozidla či bez základných znalostí ako sa automobil ovláda? A presne tak sa správame pri riadení nášho tela. Nepoznáme a ignorujeme základné biochemické funkcie, ktoré prebiehajú v našom tele, robíme minimálnu údržbu a navyše mnohí slepo veria lekárom. Títo dnes už často neliečia, ale stali sa reprezentantmi farmaceutického monopolu, ktorého trhový ekonomický záujem smeruje k tomu, aby nás dlhodobo liečil, predával nám svoje produkty a služby, ale nie, aby nás čo najrýchlejšie a úplne vyliečil. Nechávame tak to najcennejšie čo máme, naše zdravie, v rukách "obchodníkov" a nie v rukách tých, ktorí sú motivovaní naším uzdravením. Dávame až príliš veľkú dôveru ľuďom, ktorí často pracujú bez účinnej kontroly a základných vedomostí o príčinách chorôb, ich priebehu, biochemických funkciách nášho tela, škodlivosti spojení viacerích liekov či spôsoboch liečby, bez znalosti o možnostiach liečby inými postupmi, často oveľa efektívnejšími a hlavne oveľa vhodnejšími voči nášmu zdraviu.

Farmaceutický monopol sa chová až príliš bohorovne. Ovládol celé zdravotníctvo, výrobu, distribúciu liekov. Kontroluje zdravotnícke školstvo, schvaľovanie a používanie liečiv, ich vývoj a výskum, ale aj kontrolné mechanizmy. Vďaka svojej obrovskej finančnej sile veľmi úspešne lobujú vo všetkých parlamentoch aj vládach a účinne presadzuje svoje ekonomické záujmy prostredníctvom nariadení, vyhlášok aj zákonov, ktoré popularizuje vo všetkých médiách, prostredníctvom náučných relácií, diskusií, či skrytej reklamy. Nemôžeme si myslieť, že ten kto riadi sám seba, sa bude účinne a nekompromisne kontrolovať, pokutovať a viesť k zodpovednosti a tak k veľkým finančným stratám. Preto je nutné, aby sme sa zorientovali, čo je dobré, čo zlé, čo je pravda a čo lož a ​​hľadali čo najšetrnejšie, najlacnejšie, ale často aj najlepšie cesty k zdraviu.

Otvorte oči

Komerčné spoločnosť nemajú záujem na tom, aby naša populácia bola zdravá. Chce predávať, liečiť, operovať, ožarovať ... Jedzte, pite, spotrebovávajte a buďte chorí. To sa po vás žiada. Všetko je jeden veľký obchod. Žiadna osveta, prevencia, žiadne výživové a výchovné programy, minimálna podpora ekológie. Čistá voda, vzduch, biopotraviny totiž prinášajú zdravie. Buďte onkologickými pacientmi, ako pacient zarobíte zdravotníckej loby niekoľko miliónov korún a dostanete pochvalu. Otvorte oči a zistite, kam až ste svojou vinou, alebo vinou našej komerčnej spoločnosti došli. Zastavte sa, zistite rozsah škôd na svojom zdraví a začnite meniť svoje stravovacie a životné návyky. Zmeňte pozitívne seba aj svoje okolie.

Urob, čo chceš a potom zaplať.

Je potrebné urobiť veľa zmien, ale nikto vás nebude k ničomu nútiť, môžete ďalej zotrvávať v tom starom a chorom tele, alebo sa začať pomaly sťahovať do príbytku nového, čistého a voňavého, plného radosti a optimizmu. Záleží len a len na vás. Nikto vás nebude kontrolovať, či robíte zmien veľa alebo málo, či ich zavádzate do vášho života rýchlo či pomaly. Je to len vaša voľba, vaše telo, vaša duša a vaša zodpovednosť za seba samého.
Jedno španielske príslovie k tomu príznačne hovorí: "Urob, čo chceš a potom zaplať" a tak je to aj s vaším zdravím. Platí to v negatívnom, ale aj pozitívnom slova zmysle. Sme súčasťou prírody a v prírode platia spravodlivo pre všetkých rovnaké zákonitosti. Platí, že všetko čo urobíte, vyslovíte, ako myslíte a ako žijete, sa premietne do vašej mysle, duše a tela. Každá maličkosť ovplyvní váš budúci zajtrajšok. Naše telá i duše sú iba vektory a výslednica toho čo jeme a pijeme, čo hovoríme, ako myslíme, pracujeme, trávime svoj voľný čas a s kým sa stýkame.

Mozgová detoxikácia

Cesta za zdravím začína vo vašej hlave. Detoxikujte svoje vedomie a myšlienky.
Načúvajte. Poučte sa. Pochopte to, akých obludných manipulácií ste súčasťou. Nájdite čo je správne. Rozhodnite sa. Vytvorte plán zmien vo svojom živote a ten dodržte. Uvedomte si dôležitosť a nevyhnutnosť svojho rozhodnutia. Nebuďte súčasťou stáda a staňte sa slobodnými ľuďmi. Vezmite zodpovednosť za svoje zdravie do vlastných rúk. Predchádzajte chorobám a uvedomte si, že prevencia je vaša cesta. Čínska medicína je založená najmä na tomto poznaní: "Ak je vaša choroba ako malá bystrinka, nie je problém prehradiť jej tok. Ak sa stane z nej rozbúrená rieka, bude vás stáť veľa síl a finančných prostriedkov, než spútate priehradou jej dravý prúd."

Múdra rada nad zlato

Zvieratá, ktoré si vedia vyrobiť vitamín C pre svoju bežnú metabolickú potrebu na rozdiel od človeka, majú oproti nemu veľkú výhodu. Ich metabolizmus funguje optimálne. Ľudia, pri nedostatku vitamínu C nemajú fungujúce základné detoxikačné mechanizmy a v tele sa tak začnú hromadiť metabolity. Toto všetko má za následok celý rad negatívnych dôsledkov. Dostatok vitamínu C môže zabezpečiť, že mnohé infekcie sú zvládnuté už v zárodku. Preto je veľmi múdre jesť dlhodobo a pravidelne 4-15g vitamínu C / deň rozložené do 3-6 dávok počas dňa. Menšie dávky a častejšie je lepšie.

Vitamín C pre zdravé starnutie

Likvidácia voľných radikálov je jedným z logických vysvetlení všeobecnej schopnosti vitamínu C v liečbe v toľkých rozličných ochoreniach. Radikály sú molekuly, ktoré majú nespárované elektróny. Pri poškodení buniek vzniká veľké množstvo radikálov, ale vznikajú aj pri prirodzených metabolických procesoch. Reťazovou reakciou sa prenáša na ďalšie bunky tak, že radikál ukradne chýbajúci elektrón susednej molekule a tá zase svoje susednej molekule. Časť radikálov unikne našej imunite a práve to je jeden z dôvodov starnutia.

Vitamín C v tomto procese vďaka svojim úžasným schopnostiam funguje doslova ako elixír mladosti. Plní úlohu (darcu elektrónov), tým sa časť vitamínu C stratí a je potrebné ho stále dopĺňať. V patologických procesoch produkcie voľných radikálov prevýši likvidačné schopnosti organizmu a spustí horúčkovitý proces. Môže spôsobiť potlačenie imunity a vyvolať degeneratívne ochorenia a horúčku. Tento stav môžeme zjednodušene chápať ako stav zastavených opráv v tele. Voľné radikály sú kľúčovou príčinou pri starnutí, rakovine, srdcových ochoreniach a artritíde.

Zapchaté spojivové tkanivá spôsobujú rakovinu

Vplyv nášho životného prostredia a spôsobu života organizmu neumožňujú dostatočnú regeneráciu. Nie sme už schopní vyrovnať každodenné deficity ani kvalitne dobrou výživou, pohybom na čerstvom vzduchu, alebo čistou pramenitou vodou. Tak sa v tkanivách orgánov ukladajú jedy a odpady z látkovej výmeny a tam po nejakej dobe vedú k poruchám príjmu živín (kyslík, energia, minerály, vitamíny, enzýmy). Výsledkom sú poruchy funkcie prenosu informácií prostredníctvom nervov, hormónov, lymfy, krvi, energetických dráh a tkanivových tekutín.
Čím je choroba pokročilejšia, tým menšie by mali byť nároky, kladené ošetrením na látkovú výmenu. Plnej funkčnosti organizmu môžeme opäť dosiahnuť len zo stabilizovaného stavu. Preto sa základné ošetrenie skladá z prísunu biologicky aktívnych živín, ktoré je látková výmena schopná aj vo svojom obmedzenom stave zdolať. Súčasne musia byť nasadené cielené detoxikačné opatrenia.

Civilizačné choroby

Civilizačné choroby nemožno príliš dobre ošetrovať s pomocou školskej medicíny, ktorá vo svojej podstate bojuje hlavne s príznakmi. Telo je ďalej zaťažované liekmi. Tieto choroby môžu byť podľa tradícií - ako to robí prírodná medicína už po tisíce rokov na tejto planéte - liečené len tým, že vhodnými metódami odstránime jedy, odpady a hlieny, ktoré sa v tele nahromadili. Príliš veľa jeme a jedno cez druhé. Potraviny a životné prostredie sú silne zaťažené. Tráviace a vylučovacie orgány (žalúdok, črevá, pečeň, obličky, atď.) sú preťažované. Jedy zostávajú v tele a stávajú sa príčinou ukladania nečistôt, zahlienenia, otráv, toxémie. V dôsledku dochádza k chronickým chorobám - ochorenie kĺbov, reumatizmus, dna, vysoký krvný tlak, choroby srdca a krvného obehu, mykózy, alergie, oslabenie imunitného systému, bolesti hlavy a údov, prechladnutie, zažívacie ťažkosti.

Usadeniny, metabolity - príčina väčšiny chorôb

Príčina väčšiny chorôb a negatívnych sprievodných javov procesu starnutia spočíva v ukladaní nežiaducich látok v organizme. V každom prípade mnohí lekári tieto súvislosti podceňujú a nechcú vidieť ich skutočnú dôležitosť, takže svoju liečbu stavia na úplne iných základoch. Keď sa lekára priamo opýtame, samozrejme pripustí, že usadeniny v tele existujú. Jednotlivé usadeniny doloží rôznymi lekárskymi výrazmi.

Tento lekár však nebude hovoriť o odpade a len zriedka uvidí súvislosti. Nebude zrejme vo väčšine prípadov tiež odporúčať prečisťovaciu kúru, ktorá by pomohla usadeniny vo vašich tepnách opäť odstrániť. Možno vám poradí nechať si voperovať bypass alebo niečo podobné, pretože radšej zasahuje, ošetruje a operuje priamo. To učí školská medicína. Okrem toho sa väčšími zásahmi zarobí viac peňazí. Bohužiaľ, pacientovi tým príliš nepomôže. Nežiaduce škodlivé látky je možno riediť vodou a tým dochádza k ukladaniu vody v tkanivách až k opuchom. Škodlivé pôsobenie usadenín a metabolitov sa tým zmierni, telesná hmotnosť však stúpne do nežiadúcich výšin.

Odporúčané produkty

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.