image

Podstatné je zamedziť prísunu nových toxínov a podporiť prirodzené telu vlastné očistné procesy.

Odkazy: Odkaz 1

Odkysľujte a dodajte správne vibrácie a informácie

Najprirodzenejšie a najistejšie odkyslenie je možné zriedenými, až silne zriedenými čerstvo vylisovanými zeleninovými šťavami. Pozor – nie koncentrovanými ! Majú totiž jednu veľkú výhodu - obsahujú veľké množstvo zásaditých minerálov a zároveň informácie živých buniek, ktoré týmto minerálom umožňujú v organizme veľmi blahodárne pôsobiť. Takéto nápoje je najvhodnejšie pripravovať len zo surovín z ekologického hospodárstva, bez pesticídov, nie z bežného obchodu. Ak nemáte možnosť získať takéto suroviny, tak sú vhodné aj zelené nápoje, ktoré si pripravíte nasledovne. Zájdite si do záhradky, na nehnojenú lúku alebo na okraj lesa, do parku a pod. Nazbierajte si hrsť divokých bylín: púpavu, žihľavu, skorocel kopijovitý a pod. Bylinky potom vložte do mixéra spolu s čistou vodou. Všetko silne premixujte a sceďte. Vzniknutý zelený nápoj je veľmi hodnotný, obsahuje zásadité látky a pre odkyslenie je veľmi vhodný. Ak nemáte takúto možnosť, vtedy sú dobré aj minerálne potravinové doplnky v Bio kvalite. Treba si vybrať také, ktoré majú aspoň zdravotné tvrdenia a sú v tekutej forme, bez chemických prídavných látok, farbív a sladidiel !

Len veľmi málo z takzvaných alergií sú skutočné alergie

U väčšiny z nich ide pri bližšom pohľade o reakcie neznášanlivosti, ktoré sa jednoducho prejavia tým spôsobom, že je organizmus až po okraj plný jedov a orgány na základe vzájomného prepojenia viacerých faktorov nemôžu už viac správne pracovať. Ak obličky, pečeň a črevá nemôžu už vykonávať svoju vylučovaciu a detoxikačnú funkciu, budeme tiež reagovať "alergicky" na potraviny, peľ, prach, zvieracie chlpy a ostatné látky. Keby bol organizmus v rovnováhe, ľahko by sa s týmito látkami vysporiadal.

Detoxikácia ťažkých kovov

Veľmi vysoké percento populácie trpí otravami ťažkými kovmi a v dôsledku toho aj alergiami a zamorením čriev kvasinkami kandida. Bez vylúčenia týchto zradných jedov je akákoľvek ďalšia terapia len ťažko možná. Zvlášť ortuť blokuje v nervových bunkách vylučovanie ostatných jedov zo životného prostredia a bráni prirodzenému fungovaniu vegetatívneho nervového systému. Existuje celý rad metód, ktoré pomáhajú ťažké kovy z ľudského organizmu vylúčiť. Podstatou vylučovania je podpora pečene a obličiek, pretože práve ony vykonávajú hlavnú prácu. Obličkové membrány opuchnú, keď sa dostanú do kontaktu s ortuťou.

Keď pečeň ortuť vylúči, dostane sa cez žlčové cesty do tenkého čreva. Tam sa viaže na rôzne látky a je následne vstrebávaná späť a žilami dopravovaná opäť do pečene. Odtiaľ sa potom dostane opäť do čreva a zase späť do pečene, takže vznikne akýsi kolobeh. Aby bolo toto znemožnené, sú podávané vysoké dávky riasy Chlorella pyrenoidosa. Je to riasa, ktorá má membránu, absorbujúcu ťažké kovy ako huba, tiež ich viaže, dokonca aj olovo, nikel, kadmium, zlato, platinu a paládium - všetko kovy, ktoré sa používajú v stomatológii. Ak človek užíva chlorellu, nemôžu byť ťažké kovy v čreve znovu reabsorbované späť. Celý proces je dobré podporiť výplachy čreva – klystíry.

Vnútorná otrava číha v našich bunkách

Sťahovavé vtáky, ktoré na jeseň odlietajú zo strednej Európy do severnej Afriky, často počas letu v polovici cesty padajú a zostávajú ležať na zemi mŕtvi. Po vyšetrení potom býva zistené, že je ich organizmus otrávený herbicídmi, fungicídmi, pesticídmi a podobnými látkami z poľnohospodárstva, alebo tiež ťažkými kovmi. Tieto vtáky odlietajú s plnými tukovými bunkami, v ktorých sú tieto jedy dobre "upratané". Tento tuk je však počas letu spotrebovaný, jedy sa uvoľňujú a poškodzujú nervový systém. Vtáky spadnú a zahynú. Berte tento príklad ako varovanie - začnite systematicky a pod kontrolou svoje telo prečisťovať skôr, než bude príliš neskoro ! Objavia sa choroby a bolesti (a to jedine vinou vnútorného znečistenia), rakovinové bunky sú zvlášť silne znečistené, napr. ťažkými kovmi. Usadeniny pôsobia ešte dodatočne tak, že priamo pozývajú choroboplodné zárodky ako baktérie, vírusy a kvasinky, tie totiž nachádzajú v kyslom prostredí obzvlášť dobrú živnú pôdu. Následne potom dochádza ku kríze - k chorobe.

Detoxikujte sa pomaly

"Operácia sa podarila, pacient zomrel!" Tu by to znamenalo : "Prečistenie a chudnutie sa podarilo, obličky a pečeň sú zničené !" Doprajte si teda čas : trosky, jedy a nadváha vznikali po celé desaťročia, nemôžu teda zmiznúť počas jedného týždňa. Prečo by ste sa tiež ponáhľali ? Chcete predsa prežiť ?

Najvhodnejšia doba detoxikácie organizmu

Hlavná doba vnútorného čistenia organizmu a vylučovania nepotrebných látok je doba medzi 4. hodinou rannou a 12. hodinou na poludnie. Aby malo telo dostatok energie a kapacity k čo možno najlepšiemu odkysleniu a detoxikácie, mali by ste v tejto dobe čo najmenej jesť, aby sa energia nespotrebovala k tráveniu. V tomto období by ste mali buď piť veľmi veľa čistej vody, pokiaľ možno bez obsahu minerálov a kyseliny uhličitej, alebo zriedených zeleninových štiav. Tiež by ste mohli jesť čerstvé zrelé a nie príliš sladké ovocie, ktoré obsahuje veľa vody k vnútornému prečisteniu. Obsiahnuté enzýmy podporujú vhodné pochody, rovnako ako zásadité minerály. Zvlášť účinné sú v tomto prípade ananás, mango a papája. Z našich produktov – jablká, slivky, jahody, čerešne, marhule, melóny.

Doba od 12. hodiny popoludní a 20. hodinou večer je optimálna k príjmu potravy a jej tráveniu v žalúdku a tenkom čreve. Maximum žlčovej sekrécie je medzi 14. a 15. hodinou, žalúdok trávi napoludnie lepšie ako večer. Tráviacia sila je síce dopoludnia rovnako dobrá ako na poludnie, mala by však na účely prečistenia zostať v rezerve. To platí pre dobu vašej prečisťovacej kúry.

Pôst ako chirurgický skalpel

Pôst býva prirovnávaný k chirurgickému skalpelu, poradí si s jedmi všetkého druhu. Je len potrebné, aby sme pátrali sami v sebe po tom, čo je zlé a potom správnym spôsobom nasmerovali pôst.

Telo má schopnosť sa neustále obnovovať, akonáhle dostane príležitosť. Preto nech nás ovládajú akékoľvek návyky, jediné, čo potrebujeme na dosiahnutie vyváženého organizmu, mysle a ducha, je ozajstné chcenie, vážne mienené rozhodnutia a sila vôle. Orientálni liečitelia zistili, že v každom ročnom období majú dva spolu súvisiace vnútorné orgány snahu čistiť sa a obnovovať. Výber stravy môže tento prirodzený očistný cyklus buď blokovať, alebo mu pomôcť. Je múdre držať pôst práve v období zmeny ročnej doby, pretože telo prispôsobuje svoje telesné šťavy sezónnym zmenám. Vtedy vám pôst pomôže preniesť sa hladko cez medziobdobie a vyhnúť sa chorobám.

Pečeň hlavný orgán detoxikácie

Pečeň je hlavným orgánom tela pre detoxikáciu, filter, cez ktorý všetky nečistoty, ktoré sa dostanú do tela, prúdia skôr, než sa dostanú do obehu.

Prejedanie môže viesť k zhrubnutiu, preťaženiu pečene. Nadmiera jedla, ale ešte viac alkohol, chemikálie, drogy, vyprážané jedlá a mäso pôsobí na pečeň a žlčník ako jed. Je to vcelku prirodzené, lebo preťažená pečeň nie sú schopné tak dobre filtrovať krv, v ktorej zostávajú jedy. Keď je oslabená, toxíny sa dostávajú do obehu, spôsobujú podráždenie, zápaly, ekzémy, prípadne i smrť. Preto musíte svoju pečeň pozorne chrániť. Je jedným z orgánov, ktorý je v dnešnej dobe veľmi postihnutý. Udržujte tento orgán v čo najlepšej kondícii jarným pôstom a to raz ročne, alebo aspoň raz za dva roky.

Ak je pečeň upchatá, dôjde k zvýšenému tlaku krvi v celom žilovom systéme. Zvýšený žilový tlak je možné zistiť nasledujúcim jednoduchým testom, končeky prstov zatlačte na koži. Pustite. Ak ihneď po odtiahnutí prstov zostane biely otlak, je to znamenie zvýšeného žilového tlaku. Keď je žilovej tlak v normále, nie je zrejmý žiadny biely odtlačok. Test s rovnakým výsledkom možno vykonať tlakom na kožu na hrudi, vnútornej strane nôh, alebo na chrbte.

Detoxikácia - postup

Dôležitá je postupnosť pri detoxikácii, najprv dostatočne vyčistiť tráviaci trakt – črevá, tenké aj hrubé. Takto pripravíme prostredie na očistu pečene. Ak to urobíme opačne, tak jedovaté splodiny z čistenia pečene sa nebudú môcť plne vylúčiť, ak nie sú črevá priechodné a prečistené. Môže sa stať opačný efekt – toxické látky sa nahromadia a vrátia sa do krvného riečištia, kde môžu spôsobiť kolaps. Poznáte to najprv ako migrénozne bolesti hlavy, vracanie, hnačka….To sú pomocné mechanizmy organizmu, ako nastoliť rovnováhu, keď sme my, z nevedomosti zlyhali.

Odporúčané produkty

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.