image

Súčasná uponáhľaná a toxická doba je žiaľ dôvodom našich vysokých nárokov na vitamín C.

Odkazy: Odkaz 1

Vitamín C a jeho úloha v našom organizme

Súčasná uponáhľaná a toxická doba je žiaľ dôvodom našich vysokých nárokov na vitamín C.

Nedostatok vitamínu C vznikol počas predchádzajúceho deformačného vývoja človeka ako genetická porucha. Väčšina cicavcov si vie vitamín C vyrobiť. Človek túto schopnosť stratil a musí si ho dopĺňať zvýšenou spotrebou ovocia a zeleniny. Hoci na prvý pohľad táto žiari farbami a vyzerá až prehnane zdravo, ich nutričná hodnota a obsah vitamínu C je absolútne nedostatočná. To je dôvodom jeho oveľa väčšej spotreby, než sme schopní ho získať potravou. Naše telo sa prispôsobilo tejto situácii. Recykluje len to malé množstvo vitamínu C, ktoré má k dispozícii, ale daňou za tento úsporný režim je to, že naša imunita, obnova a reprodukcia buniek, tkanív, väzív, chrupaviek v kĺboch ​​funguje len asi na 30%.

Naše bunky sa reprodukujú nekvalitne, vznikajú nepresné kópie a my tak starneme zbytočne rýchlo. Je to ako keď robíme kópie z nekvalitnej matrice na kopírke. Východiskom je, aby naše telo prešlo z recyklačného režimu na metabolický, čo sa stane po šiestich týždňoch pravidelného užívania adekvátnej dávky vitamínu C. Telo si zvykne metabolizovať vitamín C v dokonalom režime a prijme fakt, že bude dostávať pravidelné dávky vitamínu C. Odmenou bude spomalené starnutie, dokonalý imunitný systém a výborná obnova buniek, tkanív, chrupaviek a kostí.

Na záver treba ešte pripomenúť, že vitamín C je jedna z najbezpečnejších látok, je úplne netoxický a používa sa v infúziách, dokonca v koncentráciách 300 000 mg a viac bez akýchkoľvek negatívnych dôsledkov.

O klinickú prax využitia vitamínu C sa zaslúžil skromný lekár zo Severnej Karolíny, ktorý začal aplikovať vitamín C ako antibiotikum prvej voľby na sebe, svojej manželke a potom aj na pacientoch. Riešil vírusový zápal pľúc a podporne aplikoval 2 gramy askorbátu sodného, ​​teda vitamínu C. Bol prekvapený, aký pozitívny efekt táto aplikácia priniesla. Od tejto skúsenosti začal Klener zhromažďovať dôkazy o tom, že vitamín C je antibiotikom bez vedľajších účinkov pri riešení všetkých typov vírusových a infekčných ochorení. Publikoval o účinnej, rýchlej a lacnej liečbe osýpok, zápalu pľúc a iných závažných ochoreniach dodnes považovaných za nevyliečiteľné. Opísal ohromujúce výsledky u stoviek pacientov. Klasická medicína ignorovala jeho skúsenosti, nepotrebovala jednoduché a lacné lieky.

Humánna medicína pod prísnym dohľadom farmaceutickej loby má slúžiť k ochrane pacienta, ale čím ďalej je zrejmé, že tento dohľad je v neprospech pacientov a bráni pokroku.

Ignorácia vitamínu C klasickou medicínou je ďalším do očí bijúcim uprednostnením oveľa nákladnejších lekárskych postupov. Pravda o vynikajúcich schopnostiach vitamínu C ohrozuje evidentne ekonomické záujmy farmaceutických firiem, hoci liečebné účinky vitamínu C sú ďalekosiahle a napriek tomu, že vitamín C patrí medzi najbezpečnejšie známe substancie. Dnes sa znovu objavujú a potvrdzujú terapeutické účinky a postupy publikované už pred 60-timi rokmi. Je až neskutočné ako niektoré informácie, ktoré sú v kategórii "nevhodné pre širokú verejnosť", sa v čase elektronických databáz a vyhľadávačov doslova vytratia počas troch generácií ...
Táto manipulačná prax sa nemusí opakovať, ak prenesieme cenné informácie o vitamíne C do každodenného života širokej verejnosti !

Prelomí vitamín C cenzúru ?

Rezistencia medicíny voči novým myšlienkam je zakorenená priamo v systéme vzdelávania a tento stav trvá už stovky rokov. Akákoľvek viac radikálna myšlienka vzbudzuje výsmech a obviňovanie jej nositeľom. Farmaceutický priemysel praktizuje tak účinnú cenzúru, ktorá sa prejavuje úprimným nezáujmom o kontrolné skúšky a tiež bojkotom najvýznamnejších medicínskych časopisov a vyhľadávačov. Cenzúry sa zúčastňujú vedecké tímy a oficiálne je výskum nepriamo financovaný farmaceutickým priemyslom. Peniaze farmaceutického priemyslu priamo živia odborné magazíny a články sú potom v záujme syntetických liekov a v neprospech vitamínov. Kontrolujú verejné financovanie výskumu v tejto oblasti a z pozície recenzentov dokážu zabrániť publikovanie takýchto štúdií, ktoré sa uskutočnili bez ich financovania.

V žiadnom odvetví nepanuje taká profesionálna žiarlivosť, arogancia, nevraživosť a kolektívna inkvizícia, ako u lekárov. Predstaviteľ máloktorej profesie sa neobáva viac výsmechu zo strany kolegov a straty prestíže a máloktorý odborník je vo svojom povolaní tak obmedzovaný ako lekár.

Fóbia z vitamínov

Konvenčná medicína zaujímala tradične zamietavý postoj voči dôležitosti stravy pri liečení chorôb. Tento postoj sa začal lámať až v 60-tych rokoch a to zatiaľ len v negatívnom zmysle - vyhýbať sa niektorým zložkám stravy. Pozitívny prístup bol odsunutý do oblasti alternatívnej medicíny, pretože konvenčná medicína je silne orientovaná na propagáciu syntetických liekov. Za využívanie vitamínov a stravy panuje zo strany konvenčnej medicíny priamo fóbia. Pri syntetických liekov varuje verejnosť až dlho po tom čo boli dané na trh a keď sa preukáže mnoho prípadov vážnych vedľajších účinkov.

Pri vitamínoch je verejnosť varovaná dlho dopredu a údajné teoretické riziko jedného vitamínu je bleskovo transformované do celoplošného zastrašovania voči všetkým výživovým doplnkom. Médiá hlavného prúdu publikujú ochotne hrôzostrašné príbehy a novinky a tým spracovávajú širokú verejnosť. Je potrebné si uvedomiť, že každoročne pribúda niekoľko stoviek štúdií o priaznivom vplyve jednotlivých vitamínov na najrôznejšie zdravotné stavy a toto nezmení žiadna lživá propaganda a zaplatená kampaň.

Skorbut

Smrteľné ochorenie skorbut sprevádza ľudstvo oddávna. Písal o ňom Hippokrates a poznali ho už starovekí Egypťania. Skorbutické vyčerpania a deficit vitamínu D z nedostatku slnečného svitu v zimných mesiacoch, sú známe stovky či tisíce rokov ako príčiny oslabenia imunity, rozvoja najrôznejších chorôb ako príčiny veľkého utrpenia a milióny mŕtvych.

Jagues Cartier uskutočnil v roku 1536, svoju expedíciu do Newfoulandu a 110 členná posádka takmer zomrela na skorbut, až si Cartier všimol, že jeden domorodý indián sa vyliečil a to iba za 10 dní. Indián mu ukázal, ako si vyrobil vývar z ihličia a kôry stromu zrejme Thuje ocidentalis a smreka (rovnaký trik použili obrancovia Stalingradu a prežili). Keď sa Cartier vrátil do Európy, vypovedal o tomto objave pred lekárskou komorou, ale vážení lekári sa mu vysmiali.

Citrónová prevencia

Francis Drake roku 1577 hlásil, že sa skorbut dá vyliečiť citrónmi. Roku 1593 admirál sir Richard Hawkins dokázal ochrániť svoju posádku týmto spôsobom a aj kapitán Lancaster roku 1600 dokázal, že sa dá skorbut ľahko poraziť. Možno len ťažko uveriť, že po smrti admirála Hawkinsa roku 1622 bola citrónová prevencia v kráľovskej flotile zakázaná a úmrtnosť bola započítavaná do nákladov plavby. Kapitáni verbovali o 50 až 100% posádky navyše, aby vykryli predpokladané straty. Hlúposť, arogancia a povýšenosť opäť zafungovala. Niektorí ľudia sa proste nedajú vyliečiť jednoduchými spôsobmi a postupmi. Ako obžaloba tohto nadčasového javu a obludná hlúpa byrokratická mašinéria sa javí štatistika sedemročnej vojny medzi Britániou a Francúzskom v rokoch 1756-1763, kedy sa do bojov zapojilo 184 899 námorníkov, z toho zomrelo na choroby najmä skorbut 133 708 a v boji padlo 1512 mužov.

Keď v roku 1795 kráľovské námorníctvo konečne zaviedlo prevenciu skorbutu – 30 ml citrónovej šťavy denne na osobu, zvýšilo toto jednoduché opatrenie dvojnásobne bojaschopnosť kráľovského loďstva. Odhaduje sa, že zdržanie a neskoré zavedenie tohto nariadenia stálo zbytočne život 100 000 námorníkov, ktorí ale zbytočne umierali ešte skoro 120 rokov, pretože oficiálny rozkaz admirálov bol vydaný až v roku 1884.

Historické neoddiskutovateľné skúsenosti s vitamínom C

Už viac ako polstoročie sa zbytočne veľa a neuvážene používajú antibiotiká. Tým narastá rezistencia mikróbov. Mnohé očkovacie programy sa ukázali ako neefektívne, až tragické svojím dopadom na zdravie ľudí - niekoľkonásobný nárast obrny v dôsledku orálnej polio vakcíny, kontaminácie ortuťou, hliníkom, karcinogénnymi vírusmi, chemikáliami, potlačenie imunity, nárast alergií, autoimunita, diabetes, autizmus, cukrovka a neurologické poškodenia. Odborné publikácie o riziku očkovania sa objavujú oddávna. Farmaceutický priemysel ich ignoruje, bagatelizuje a zosmiešňuje. Rozsiahle oficiálne štúdie liečby vitamínom C neboli žiaduce a neuskutočnili sa, ale aj tak je veľa skúseností mnohých lekárov: Klenner, Stone, Hoffer, Cameron, Cathcart, Lewin, Rioran a ďalší, ktorí desiatky rokov vykonávali klinické výskumy a liečili tisíce pacientov vitamínom C a rozširovali okruh ním vyliečených chorôb.

Vitamín C je mimoriadne bezpečný

V porovnaní s ľubovoľným iným liekom a bezpečnejší ako konvenčné antipyretiká, antihistaminiká, antibiotiká, analgetiká, sedatíva, diuretiká ... dokonca ak sa vitamín C podáva s nimi, obyčajne zvyšuje ich účinnosť a bezpečnosť. Aj FDA uvádza vitamín C na zozname GRAS čo sú celkovo bezpečné látky. Vitamín C je mimoriadne netoxický a predávkovanie je nepravdepodobné. Pôsobí močopudne, takže pri dlhodobom užívaní vysokých dávok môže dochádzať k pozvoľnému poklesu hladiny horčíka a draslíka, na zváženie je mierne doplňovanie týchto prvkov. Dokonca dlhodobé dávky 2g / kg / deň u zvierat boli bezpečné a neboli zistené žiadne toxické následky, naopak v prospech vysokých dávok hovoria viaceré okolnosti. Smrteľná dávka pre človeka nie je známa. Podľa údajov LD50 je vitamín C 4x menej toxický ako kuchynská soľ.

Vitamín C sa rýchlo metabolizuje a preto, aby sa udržala jeho účinná koncentrácia v krvi, tkanivách a plazme, je potrebné rozložiť príjem do niekoľkých dávok počas dňa. Týmto spôsobom pacient bezpečne udrží vysoké množstvo v krvi. Klinické skúsenosti ukazujú, že u chorých ľudí krátkodobá liečba dávkami až 200 g / deň nevyvoláva žiadne príznaky predávkovania.

Kvôli princípu opatrnosti a diuretickým vlastnostiam, je potrebné dodržiavať vyšší pitný režim v čase zvýšeného príjmu vitamínu C. Tri až tri a pol litra vody za deň piť rozložene po celý deň a mať dostatok vápnika.

Odporúčané produkty

Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

Kyselina askorbová (vitamín C) je základnou súčasťou metabolizmu.
17. augusta 2020  13.45 MB
Vitamín C a megaskorbická liečba.pdf

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.