image

Marhuľu pozná svet už tisíce rokov. Čo obsahuje marhuľové semienko užitočné a čo škodlivé, skúsme na to prísť.

Zloženie kôstok obsahuje amygdalín - zlúčeninu, ktorá obsahuje soli kyseliny kyanovodíkovej. Ďalším známym názvom pre amygdalín je laetril, vitamín B17 .. V roku 1961 bol umelo syntetizovaný a už v roku 1970 Ernst T. Krebs mladší (PhD) uviedol, že rakovinové bunky vznikajú v dôsledku nedostatku tohto vitamínu v tele. Tento názor existuje dodnes, takže liečba rakoviny vitamínom B17 je jednou z verzií, ktoré oficiálna medicína nepotvrdzuje.

 

Amygdalín - je prírodná látka, preto sa nedá patentovať. Nachádza sa v približne 1400 rastlinných druhoch (napríklad v bylinkách a semenách). Amygdalín opísali vedci pred takmer 100 rokmi. Podľa pozorovania, v tých regiónoch, kde jedia jedlo bohaté na amygdalín, sú prípady rakoviny extrémne zriedkavé. Ak porovnáme stravovanie v týchto regiónoch a vo vyspelých krajinách, kde je vysoký výskyt rakoviny, zistíme, že v tých druhých sa amygdalín prakticky nevyskytuje, (človek z civilizovanej spoločnosti si pravdepodobne nezvolí horký produkt ako svoj jedlo).

 

Amygdalín je molekula, ktorá spája 4 zložky, jednou z nich je cukor (glukóza) a kyanid (to je to, čo mnohých desí). Ďalšou zložkou je benzaldehyd, ktorý je tiež toxický sám o sebe. Kyanid je schopný zabíjať už po 10-15 minútach po požití, ale iba ak je čistený a v plynnom stave, to znamená vo svojej čistej forme. Keď sa nachádza v molekule s inými zložkami, potom to už nie je kyanid, ale napríklad kyanokobalamín (vitamín B12). Nemohli by sme žiť, keby sme v tele nemali kyanid v tejto forme.

 

Strašia nás možnou otravou kyanidom, ale pritom nám zatajujú, že sa v semenách plodov nenachádza v čistej forme, ale len vo forme zlúčeniny, z ktorej sa kyanid uvoľňuje len pod vplyvom určitého špecifického enzýmu, preto nie sú toxické. Tento enzým sa nachádza iba v rakovinových bunkách. Keď takéto bunky dostanú amygdalín, uvoľní sa v nich kyanid z amygdalínu a ony zahynú. Neumožňuje to rakovinovým bunkám dýchať kyslík. Normálne zdravé bunky tento enzým nemajú. Toto je JEDINEČNÝ PRIRODZENÝ mechanizmus. Všetky primáty jedia jadierka ovocných kôstok tak, že si ich najprv podrvia a semienka vyberú a zjedia.

 

Americký predpovedateľ budúcnosti, Edgar Cayce absolvoval množstvo zaznamenaných liečebných sedení, na ktorých diagnostikoval choroby u rôznych ľudí v stave tranzu a potom im predpísal liečbu. Všetky spôsoby liečby boli odlišné, ale existovalo jedno opakovanie, ktoré upozorňovalo na jediný liečebný a preventívny liek. Edgar Casey uvádzal : „Jedzte len 3-5 mandlí denne a to vás ochráni pred rakovinou“. Hovoril o horkých mandliach, nie o umelo vyšľachtených hybridných sladkých odrodách. Horkosť mandlí z marhúľ a jabĺk je rozpoznateľná a má charakteristickú chuť. To je chuť amygdalínu, vitamínu B17. Sedem semien jabĺk denne navyše dopĺňa dennú dávku jódu v tele. To je nám známy výrok : "Zjedzte jedno jablko denne a budete zdraví". V jednom jablku je približne sedem semienok.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.