Energia potravín a jej vplyv na zdravie

Čítať viac

Vo francúzskych laboratóriách sa hľadal spôsob, ako umelo dynamizovať vodu a iné obľúbené potraviny. Používali prírodné prostriedky, prijateľné aj pre nás, ako citrón, slnečné žiarenie, ukladanie potravín na pravotočivú špirálu alebo včeličkám na úľ.

Energia potravín a jej vplyv na zdravie

Čítať viac

Ďalším zaujímavým delením potravín je delenie podľa energetickej hodnoty. Pokiaľ sa týka všeobecných znalostí v problematike energickej hodnoty potravín, sú znalosti väčšiny obyvateľov mimoriadne nízke.

Cukor - biela smrť

Čítať viac

Nedávne štúdie zaznamenali cukor ako karcinogén. Nielen že vyživuje rakovinové bunky, ale podporuje aj ich tvorbu.

Ako postupuje lekár v liečbe

Čítať viac

Predpíšte aspirín. Pomôže to ? Nepomôže. Pomôže delagil ? Nepomôže. Pomôže diklofenak? Nepomôže. Pomôže ultrazvuk? Nie.

Ak chcete, aby vaše telo bolo bez húb, nekŕmte ich

Čítať viac

Huby sú iná civilizácia a zároveň najstaršia, takmer večná látka. Vykoreniť huby z ľudského tela je veľmi, veľmi ťažké. Ak sa huba už usadila a relatívne povedané, vyvinula svoje vlastné mycélium, vznikajú pomerne zložité problémy.

Poznáte okru?

Čítať viac

Ide o chutnú, krehkú zeleninu, ktorá je známa u nás ako ibištek jedlý. Predpokladá sa, že okra pochádza najmä zo západnej Afriky alebo Etiópie, hoci iní veria, že má pôvod v južnej Ázii. Okra (alebo okro), známa v mnohých anglicky hovoriacich krajinách ako lady finger alebo ochro, je kvitnúca rastlina z čeľade slezovitých.