Aspartám - sladký zabiják

Čítať viac

Látka E-951 je 200-krát sladšia ako cukor. Predáva sa pod rôznymi značkami, napríklad NutraSweet, EQUAL, Sponful, Sweet One. V roku 1965 ho objavil chemik James M. Schlatter, ktorý pracoval pre GD Searle & Company, dcérsku spoločnosť Pfizer.

Zlé správy o lakoch na nechty

Čítať viac

Podľa nedávnej štúdie, ktorá zistila, že všetky časti rúk vyžarujú zistiteľné množstvo svetla, ľudské ruky svietia, ale najviac svetla vyžarujú nechty. Nielenže lak na nechty a plastové nechty blokujú tok energie, ale toxíny obsiahnuté vo výrobkoch boli zistené v krvnom obehu do 10 minút po aplikácii.

KKF – zázračný nápoj ajurvédy na trávenie

Čítať viac

Ajurvédska výživa sa drží starého známeho princípu: “Aká poživeň, taká je myseľ a aká je myseľ, taký je život…“ Ajurvéda znamená „poznanie života”, alebo „veda o živote.” Poukazuje však aj na to, že nie je dôležité iba čo jeme, ale aj ako jeme, ako kombinujeme jednotlivé potraviny a aké máme trávenie (tráviaci oheň - agni).

NEEM – prírodná apatieka

Čítať viac

Azadirachta indica, známa aj ako nimba, v preklade „Voľný strom“. Je stredne vysoký strom, ktorý rastie na území Indie, Srí Lanky a Pakistanu. Blahodárne účinky Neemu sú známe už od dávna, pričom vyniká najmä antibakteriálnymi, antiseptickými, antimikrobiálnymi a protizápalovými vlastnosťami. Tie ho robia neoceniteľnou súčasťou ajurvédskej medicíny.

O fotografii – úskalia „selfie“ snímkov

Čítať viac

Podľa zosnulého Borisa Ratnikova, generálmajora FSO (ruská federálna bezpečnostná služba), sa selfie v poslednej dobe stalo veľmi módnym a ľudia sa fotografujú vo všetkých pózach a uhloch... Potom všetko zverejňujú na sociálnych sieťach, zabúdajúc, že fotografický obraz človeka nesie jeho informačnú mapu! Pri použití určitých technológií je možné z fotografie získať podrobné informácie o človeku, o jeho zámeroch a dokonca naňho pôsobiť, pozitívne aj negatívne, na diaľku.

Chren a jeho znamenité účinky

Čítať viac

Chren dedinský (Armoracia rusticana), je trvalá rastlina z čeľade kapustovité. Pravdepodobne pochádza z východnej Európy, ale v súčasnosti je populárny po celom svete. Dorastá do výšky 1,5 metra a pestuje sa predovšetkým pre svoj veľký biely valcovitý koreň. Je to jeden z najsilnejších antibakteriálnych prostriedkov na svete.