Čo súvisí s prekyslením organizmu, čo udáva pH a ako tomu pomôže „zázrak“?

Čítať viac

PH ("potentia hydrogenii"), je mierou kyslosti, alebo zásaditosti kvapaliny. Voda má neutrálne pH 7,0. Všetko, čo je nižšie, sa považuje za kyslé. Čokoľvek s pH nad 7,0 je považované za alkalické alebo zásadité.

Pravidlá správnej konzumácie poživne

Čítať viac

Zdravé stravovanie je znalosť a porozumenie toho, čo, kedy, ako a koľko jesť. Od toho, čo si napichneme na vidličku, alebo načrieme na lyžicu závisí náš zdravotný stav.

Svetelný koreň

Čítať viac

Dioscorea batatas patrí medzi takzvané superpotraviny a hovorí sa o ňom ako o rastline budúcnosti. Hľuza má veľkú a jedinečnú schopnosť ukladať svetelný éter (v Číne energia Čchi) dôležitý pre ľudské telo a pôsobiaci ako aktivátor pri budovaní vnútorných a vonkajších síl potrebných pre našu imunitu a psychickú vyrovnanosť.

Chlieb bez droždia

Čítať viac

Ako sa zaobísť bez droždia (o nebezpečenstve droždia ste boli informovaní v predchádzajúcom článku) pri výrobe chleba a pečiva.

KVAKA - zdravá zelenina našich predkov

Čítať viac

Viete čo je kvaka? Či okruhlica alebo vodnica ? Mladšia generácia asi ani veľmi nie, ale keď sa opýtate vašich starých mám, zaručene dostanete odpoveď. Je to nenáročná rastlina. Znáša aj chladnejšie podmienky vyšších polôh, je mrazuodolná. Chuťou pripomína kaleráb a plne nahradí reďkovku. Z mladých listov môžeme pripraviť chutný šalát.

Muškátový oriešok

Čítať viac

je legendárna koreniaca rastlina so sladkou chuťou upokojuje myseľ a normalizuje trávenie.