image

Nárast široko rozšíreného nedostatku živín v západnom svete súvisí takmer dokonale so zavedením mikrovlnnej rúry. Nie je to žiadna náhoda. Mikrovlnkou ožiarené potraviny strácajú 60-90% životného energetického poľa a ožarovanie urýchľuje štrukturálny rozpad potravín.

Mikrovlny ohrievajú potraviny prostredníctvom procesu vytvárania molekulárneho trenia, ale toto molekulárne trenie rýchlo ničí jemné molekuly vitamínov a fytoživín (rastlinných liečiv) prirodzene sa vyskytujúcich v potravinách. Jedna štúdia ukázala, že mikrovlnami ožiarená zelenina mala zničených až 97 % nutričného obsahu "(vitamíny a ďalšie rastlinné živiny, ktoré bránia vzniku chorôb, posilňujú imunitné funkcie a zlepšujú zdravie).“ Inými slovami, konzumácia surovej brokolice poskytuje prírodnú protirakovinovú medicínu, ktorá je extrémne účinná v zastavovaní rastu rakovinových nádorov. Lenže mikrovlnné ožiarenie brokolice protirakovinové živiny ničí a robí potravu „mŕtvu“ a nutrične prázdnu. Existujú dokonca určité dôkazy, že ožarovanie ničí prirodzenú harmóniu molekúl vody, čo vytvára energetický vzorec chaosu vo vode nachádzajúci sa vo všetkých potravinách. V podstate bežný výraz „ožarovanie“ je veľmi príhodný: používanie mikrovlnky je ako hádzať na svoje jedlo atómovku a potom jesť rádioaktívny spad. (Avšak z jedenia mikrovlnami ožiareného jedla radiáciu nedostanete, ale nedostanete ani živiny).“

 

Vynález mikrovlnnej rúry a jej masové prijatie populácií sa prekrýva s nástupom obezity v rozvinutých krajinách sveta. Nielen, že mikrovlnka urobila pohodlnejším jesť viac obezitu podporujúcich jedál, ale tiež ničí väčšinu nutričného obsahu týchto jedál, takže niektorí spotrebitelia boli v trvalom stave podvýživy a prejedania sa. Inými slovami, ľudia jedia príliš veľa kalórií, ale nie dostatok skutočných živín. Na tejto skutočnosti sa podieľajú aj mikrovlnné rúry. Výsledkom je samozrejme to, čo vidíme dnes: epidemický výskyt cukrovky, rakoviny, srdcových chorôb, depresie, zlyhávanie obličiek, choroby pečene, …Tieto choroby sú všetky spôsobené kombináciou podvýživy a expozície toxickým chemikáliám (a ďalším faktorom, je emocionálna trauma, nedostatok pohybu atď.). Mikrovlny robia podvýživu automaticky. Nechať sa vystaviť toxickým chemikáliám je ľahké, skrátka stačí jesť spracované potraviny, (ktoré sú univerzálne vyrábané s prídavkom toxických chemikálií a vydávané za konzervanty, farbivá, posilňovače chuti, atď.).

 

Ožarovanie mikrovlnami je technicky formou ožarovania potravín. Zaujímavé je, že ľudia, ktorí hovoria, že by nikdy nejedli „ožarované“ potraviny, sa nijako nezdráhajú a svoje jedlo strkajú do mikrovlnky. Je to to isté, len iná vlnová dĺžka žiarenia. V podstate mikrovlny boli pôvodne zaraďované do „radarovej časti“ spektra. Dnes to znie podivne, však? Keď sa prvýkrát prišlo s mikrovlnami v 70. rokoch, boli hrdo propagované ako radarové spektrum. Ožarujete svoje jedlo vysoko intenzívnym radarom a to sa zahrieva. To bolo považované v 70. rokoch za zázrak kozmického veku. Pravdepodobne najlepším spôsobom ohrievania potravín je používať remosku.

 

Mikrovlnka robí vaše jedlo horúcim, ale mechanizmus, ktorým je teplo vytvárané, spôsobuje vnútorné poškodenie jemných molekulárnych štruktúr vitamínov a fytoživín. Minerály sú však celkom nezasiahnuté, takže stále dostávate v ožiarenej potrave nejaký horčík, vápnik a zinok, rovnako ako v neožiarenej potrave, ale veľmi dôležité vitamíny B, anthokyaníny, flavonoidy a ďalšie nutričné prvky sú mikrovlnami ľahko zničené. Ľudia, ktorí používajú mikrovlnku pravidelne, väčšinou kráčajú po ceste degeneračných chorôb a celoživotného boja s obezitou. Čím viac mikrovlnku používate, tým horším sa váš výživový stav stáva a tým pravdepodobnejšie budete diagnostikovaní na rôzne choroby a dostanete lieky, ktoré vytvoria ďalšie zdravotné problémy.

 

Urobte si láskavosť: vyhoďte mikrovlnku. Keď potrebujete niečo ohriať, ohrejte to napríklad v rúre alebo remoske, (vyhnite sa teflónu a nepriľnavým povrchom). Ešte lepšie, snažte sa jesť aj surovú nespracovanú stravu. Potom dostanete tú najlepšiu výživu.

Tu je niekoľko vedeckých nálezov ohľadom potravín ohriatych z mikrovlnky

Ožarovanie pôsobiace na látky v mlieku a obilninách vytvára rakovinu. Mení základné látky jedla, čo spôsobuje poruchy zažívania. Mení chémiu jedla, čo môže viesť k zlyhaniu lymfatického systému a degenerácii schopnosti tela chrániť sa proti rakovinovému rastu. Ožiarené potraviny vedú k vyššiemu výskytu rakovinových buniek v krvnom riečisku. Ožarovanie zmenilo rozklad základných látok, keď bola zelenina surová, varená, alebo mrazená vystavená ožarovaniu hoci na veľmi krátku dobu, tak sa vytvorili voľné radikály. Ožiarené potraviny spôsobili rakovinový rast v žalúdku a črevách, celkovú degeneráciu periférnych bunkových tkanív a postupný rozpad zažívacieho a vylučovacieho systému. Takéto potraviny znížili schopnosť tela využiť vitamíny B-komplexu, vitamín C, vitamín E, základné minerály a lipotropiká.

 

Mikrovlnné pole v blízkosti mikrovlnky spôsobilo aj množstvo zdravotných problémov. Ohrievanie pripravených jedál v mikrovlnke na teplotu dostatočnú na konzumáciu, vytvorilo d-Nitrosodietanolamín, veľmi známu rakovinotvornú látku, destabilizáciu aktívnych proteínových bimolekulárnych zlúčenín,viazací efekt na rádioaktivitu v atmosfére. Mikrovlnné emisie spôsobili aj zmenu katabolického (rozkladného) správania glukozidu – a galaktosidu – prvkov v mrazenom ovocí, keď je týmto spôsobom rozmrazené. Zmenilo sa katabolické správanie rastlinných alkaloidov, keď bola surová, varená alebo zmrazená zelenina vystavená dokonca aj na veľmi krátku dobu mikrovlnám. Rakovinu spôsobujúcu voľné radikály sa vytvorili v určitých molekulárnych formáciách stopových minerálov v rastlinných látkach, obzvlášť v surovej koreňovej zelenine.V dôsledku chemických zmien v potravinových látkach došlo k zlyhaniu lymfatického systému, spôsobilo to degeneráciu schopnosti imunitného systému chrániť sa pred rakovinovým rastom.

 

Ľudia konzumujúci „ožiarené“ potraviny vykázali štatisticky vyšší výskyt rakoviny žalúdka a čriev, plus celkovú degeneráciu periférnych bunkových tkanív s postupným rozpadom funkcie zažívacieho a vylučovacieho systému. Expozícia mikrovĺn spôsobila významný pokles nutričnej hodnoty všetkých študovaných potravín.

 

Takže ak sa napriek tomu chystáte použiť mikrovlnnú rúru, radšej odíďte z kuchyne. Aj americká FDA radila „nestojte pred mikrovlnkou dlhšiu dobu“. Prebieha množstvo výskumu mikrovlnných rúr a účinkov, aké môžu mať na ľudské telo. Konečné štúdie zatiaľ zverejnené neboli, ale pokiaľ je vyššie uvedené určitým náznakom negatívnych účinkov na potraviny, môžeme si len predstaviť účinky na ľudské telo. Takže pokiaľ nemusíte mikrovlnku používať, tak to nerobte. Keby len preto, aby ste si zachovali kvalitu a nutričnú hodnotu svojho jedla a zdravie. V ZSSR boli mikrovlnné rúry zakázané od roku 1976 pre ich škodlivé účinky na zdravie, pretože sa vykonalo veľa štúdií. Zákaz bol zrušený začiatkom 90. rokov po perestrojke.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.