image

Akademik Velerij Emeljanov: „Ivan čaj lieči veľa chorôb, gastritídy, žalúdočné vredy, prostatu a množstvo iných chorôb. Ivan čaj je na sto chorôb.“

Vážení ruskí priatelia, vy môžete denne piť iba malú šálku čínskeho, indického alebo iného čaju, alebo jednu šálku kávy, viac nie, pretože to môže byť škodlivé. A prečo škodlivé ? Všetci sú ľudia, ale ľudia rôzni. Indovia sú jeden národ, Číňania druhý a Rusi tretí národ. Organizmus ruského a ostatných slovanských národov sa formoval bez kofeínu. Kofeín nie je prítomný v našej rastlinnej ríši alebo v potravinovom reťazci. A zrazu sa začal piť čínsky, indický a ešte aj zelený čaj, v ktorom je dvakrát viac kofeínu ako v čiernom. Potom sme prekvapení, kde sa vzali žalúdočné vredy, gastritída, infarkty, mŕtvice, atď. To nie sú ruské nápoje, my sme tradične pili ruský čaj, kaporský čaj, je to čaj z vŕbovky úzkolistej. A najdôležitejšie je, že je ho možné piť celý život.

Akademik Pavlov v roku 1936

Naše výskumy Ivan čaju potvrdili, že čaj obsahuje od 69 do 71 prospešných stopových prvkov v závislosti od miesta výskytu. To sú dve tretiny periodickej tabuľky a najdôležitejšie je, že je to výnimočné, zatiaľ neprekonané antiseptikum. Proste ohromujúci, podobných analógov v rastlinnej ríši zatiaľ nepoznáme. Okrem antiseptických účinkov má aj vlastnosť čistenia organizmu od „zanesenia toxínmi“. To je, keď si bunka nemôže vykonávať svoje funkcie. Pri pití čaju nastáva čistenie celého organizmu a v priebehu pitia po dobu dvoch týždňov, každý deň 3 – 4 krát, pocítite, ako sa organizmus začína obnovovať. Ivan čaj je možné zalievať 3 – 4 krát po sebe a zakaždým dáva svoje vlastnosti. V Ivan čaji je prítomných 17 – 18 aminokyselín. Toto sú dôvody, prečo je pitie Ivan čaju v súčasnosti dôležité.

Akademik Albert Nikitin

Viktor Kosterov, fytoterapeut, kandidát biologických vied:

Ivan čaj obsahuje vo veľkých množstvách vitamín C. V ľudskom organizme sa vitamín C nevytvára a je dodávaný ako hotový produkt v potrave, alebo liekmi. Má mnohostranné pôsobenie: Je zapojený v redoxných procesoch, ovplyvňuje rast organizmu a jeho odolnosť voči infekčným chorobám, v procesoch zrážania krvi, stimuluje regeneráciu tkanív, má blahodárne účinky na metabolizmus tukov a lipidov a iné účinky.

kogda-sobirat46546Ivan čaj obsahuje užitočný stopový prvok mangán, ktorý je dôležitý pre normálny rast kostí a reguláciu metabolizmu. Je nevyhnutný pre normálnu funkciu mozgu a používa sa pri liečení nervových porúch. Antioxidačné vlastnosti mangánu spôsobujú vyvedenie voľných radikálov z organizmu, ktoré ničia bunky. Mangán preukázal svoju účinnosť v boji s vysokou úrovňou cukru v krvi.

Ivan čaj normalizuje činnosť čriev a má dobré protizápalové vlastnosti. Taktiež je výborným pomocníkom pri liečbe termických a slnečných spálenín, atopických ekzémov, rán a svrbenia kože. Na tento účel sa pripraví kaša z čerstvých listov vrbovky úzkolistej, ktorá sa prikladá na postihnuté miesta. Alebo sterilný impregnovaný obväz sa priloží na ranu a mení sa 2 – 3 krát denne.

Ivan čaj obsahuje aj dôležitý pre organizmus stopový prvok meď. Meď je základným prvkom, ktorý je súčasťou mnohých vitamínov, hormónov, enzýmov, pigmentov. Je zapojený do metabolických procesov v tkanivovom dýchaní. Meď je nevyhnutná pre udržanie normálnej štruktúry kostí, chrupaviek, šliach, pružnosti stien krvných ciev, pľúcnych mechúrikov, kože. Má protizápalové účinky, znižuje prejavy autoimúnitných ochorení, podporuje vstrebávanie železa.

Ivan čaj by mali piť aj ženy, pretože upokojuje a spôsobuje hlboký osviežujúci spánok a ozdravuje, pretože je lídrom medzi rastlinami s antioxidačnými vlastnosťami. Pozrite si v encyklopédií, čo sú antioxidanty a budete rozumieť prečo nástojčivo doporučujem piť Ivan čaj.

АЛТАЙСКИЙ%20ЧАЙ

 

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.