image

Jedným zo zázrakov nášho organizmu je proces regenerácie. Napríklad, ak sa odstráni 70% pečene, tak sa ona po 3-4 týždňoch môže úplne zotaviť. Črevný epitel sa obnovuje každých 5-7 dní, vrchná vrstva pokožky sa veľmi rýchlo mení a obnovuje, atď.

Odkazy: Odkaz 1

Hlavnou podmienkou úspešného priebehu regenerácie je absencia hnilobných procesov v tele. Vedci zistili, že hnilobné kvasenie v tele spôsobujú najmä kvasnice, čiže droždie. Bežná kvasnicová huba v ľudskom tele neprežije pre vysokú telesnú teplotu. Lenže vďaka úsiliu genetikov na začiatku 60. rokov minulého storočia, bol vyvinutý špeciálny druh žiaruvzdorných kvasníc, ktoré sa perfektne množia aj pri teplote 43-44 stupňov.

Drožďové kvasinky sú schopné nielen odolávať náporu fagocytov zodpovedných za imunitu, ale ich aj zabíjať. Kvasinky z droždia, ktoré sa v tele množia obrovskou rýchlosťou, požierajú prospešnú mikroflóru tráviaceho traktu a sú akýmsi „trójskym koňom“, ktorý podporuje prenikanie všetkých patogénnych mikroorganizmov do buniek tráviaceho traktu a následne do krvného obehu a do tela ako celku. Pravidelné používanie produktov s droždím, podporujúcich kvasné procesy, vedie k chronickej mikropatológii, k zníženiu odolnosti organizmu, zvýšenej náchylnosti na účinky ionizujúceho žiarenia, rýchlej únave mozgu, náchylnosti na účinky karcinogénov a iných exogénnych faktorov, ktoré ničia organizmus. Okrem toho sa vedci domnievajú, že drožďové kvasenie narúša normálnu reprodukciu buniek a vyvoláva chaotickú reprodukciu buniek s tvorbou nádoru.

Tento objav ako prví oznámili Nemci. Profesor kolínskej univerzity Hermann Wolf 37 mesiacov pestoval zhubný nádor v skúmavke s roztokom huby z droždia. Veľkosť nádoru sa v priebehu jedného týždňa strojnásobila, no akonáhle bolo droždie z roztoku odstránené, nádor zanikol. Z toho sa usúdilo, že kvasnicový extrakt z droždia obsahuje látku, ktorá podmieňuje rast rakovinových buniek!

Počas 1. svetovej vojny nemeckí vedci tvrdo pracovali na projekte „Der kleine Morder“ (malý zabijak), aby vytvorili biologickú zbraň založenú na drožďových kvasniciach. Podľa ich predstavy mala kvasnicová huba po vstupe do tela človeka otráviť produktami svojej životnej činnosti: paralytickými kyselinami alebo, ako sa ľudovo nazýva, mŕtvolným jedom.

Moderní mikrobiológovia sú pevne presvedčení, že práve hnilobné procesy prebiehajúce v tele vďaka kvasinkám a hubám sú dôvodom poklesu imunity a vzniku rakoviny. V dôsledku narušenej etiológie kvasinky mutujú, čím vznikajú neznáme poddruhy, čo znamená, že preukázanie užitočnosti či škodlivosti každého z druhov trvá viac ako jeden rok a táto okolnosť komplikuje vedecký výskum v tejto oblasti. Lekári zatiaľ odporúčajú zdržať sa pečiva pripraveného s použitím droždia.

TERMOFILNÉ KVASINKY A ICH NEGATÍVNY VPLYV NA TELO.

Takže zopakujme: sacharomycétové kvasinky (termofilné kvasinky), rôzne riasy, ktoré sa používajú v alkoholovom priemysle, pivovarníctve a pečení, sa vo voľnej prírode nenachádzajú, to znamená, že ide o výtvor ľudských rúk. Morfologickými vlastnosťami patria k najjednoduchším vačkovým hubám a mikroorganizmom.

Sacharomycéty sú, žiaľ, húževnatejšie ako tkanivové bunky, nezávisle od teploty, pH prostredia a obsahu vzduchu. Aj keď bunková membrána je zničená lyzozýmom slín, naďalej žijú. Výroba pekárskeho droždia je založená na jeho rozmnožovaní v tekutých živných pôdach pripravených z melasy (odpad z výroby cukru). Technológia je obludná, neprirodzená. Melasa sa zriedi vodou, upraví sa bielidlom, okyslí sa kyselinou sírovou atď.Treba priznať, že na prípravu jedál sa používajú zvláštne spôsoby, keďže v prírode existujú prírodné kvasinky, chmeľový kvások, napríklad slad atď.Teraz sa pozrime, akú „medvediu službu“ robí s naším telom teplomilný kvások.

Pozoruhodná je skúsenosť francúzskeho vedca Etienna Wolffa. Tridsaťsedem mesiacov kultivoval zhubný nádor žalúdka v skúmavke s roztokom extraktu z vykvaseného droždia. Zároveň bol počas 16 mesiacov kultivovaný črevný nádor za rovnakých podmienok, bez spojenia so živým tkanivom. Výsledkom experimentu sa ukázalo, že v takomto prostredí sa veľkosť nádoru zdvojnásobila a ďalej strojnásobila v priebehu jedného týždňa.

Len čo sa extrakt z drožďových kvasníc z roztoku odstránil, nádor zanikol. Preto sa dospelo k záveru, že EXTRAKT Z DROŽDIA OBSAHUJE LÁTKU STIMULUJÚCU RAST RAKOVINOVÝCH NÁDOROV. Aj vedci v Kanade a Anglicku dokázali, že zabíjajú drožďové kvasnice.

Zabíjačské kvasnicové bunky, zabíjajú citlivé, menej chránené bunky tela tým, že do nich vylučujú jedovaté bielkoviny s nízkou molekulovou hmotnosťou.Toxický proteín pôsobí na plazmatické membrány, čím zvyšuje ich priepustnosť pre patogénne mikroorganizmy a vírusy. Kvasinky sa najskôr dostanú do buniek tráviaceho traktu a potom do krvného obehu. Stávajú sa tak „trójskym koňom“, prostredníctvom ktorého sa nepriateľ dostáva do nášho tela a prispieva k podkopávaniu jeho zdravia.

Teplomilné drožďové kvasinky sú natoľko reaktívne a húževnaté, že pri 3-4-násobnom použití sa ich aktivita len zvyšuje. Je známe, že pri pečení chleba sa droždie neničí, ale ukladá sa do lepkových kapsúl. Keď sa dostanú do tela, začnú svoju deštruktívnu činnosť.Teraz je už odborníkom dobre známe, že askospóry sa tvoria pri rozmnožovaní kvasiniek, ktoré sa objavujú v našom tráviacom trakte a potom, keď vstupujú do krvného obehu, ničia bunkové membrány, čím prispievajú k onkologickým ochoreniam.

Moderný človek zje veľa jedla, ale má problémy s trávením. Prečo? Áno, pretože alkoholová fermentácia, ktorú vykonávajú kvasinky, bez prístupu kyslíka, je neekonomický proces, z biologického hľadiska nehospodárny, pretože z jednej molekuly cukru sa uvoľní iba 28 kcal, zatiaľ čo pri širokom prístupe kyslíka sa uvoľní 674 kcal. Kvasinky sa v podmienkach organizmu množia geometrickým radom a umožňujú patogénnej mikroflóre aktívne žiť a množiť sa, čím potláčajú normálnu mikroflóru, vďaka čomu sa pri správnej výžive môžu v čreve produkovať vitamíny skupiny B aj esenciálne aminokyseliny.

NA ZÁVER AKADEMIKA F. UGLOVA - ZLOŽKY KVASENIA OBSIAHNUTÉ V POTRAVINÁCH ZABEZPEČUJÚ EXTRAKCIU DODATOČNÉHO ETANOLU V TELE.

Je možné, že je to jeden z faktorov, ktoré znižujú dĺžku ľudského života. Vzniká acidóza, ktorú napomáha uvoľňovanie acetaldehydu a kyseliny octovej pri alkoholovej fermentácii, ktoré sú konečným produktom premeny alkoholu. Spojenie droždia a baktérií mliečneho kvasenia je namierené proti ľudskému zdraviu, vedie organizmus do nekompenzovaného štádia acidózy.Výskum V.M. Dilman, ktorý dokázal, že onkogénny plyn obsahuje kvasinky, A.G. Kachužnyj a A.A. Boldyrevov výskum potvrdil posolstvo Etienna Wolffa, že drožďový chlieb stimuluje rast nádorov. I.A. Grinev upozorňuje na skutočnosť, že v USA, Švédsku a ďalších krajinách sa chlieb bez droždia stal bežnou záležitosťou a odporúča sa ako jeden z prostriedkov prevencie a liečby rakoviny.

ZOZNÁMME SA PODROBNEJŠIE, ČO SA DEJE V NAŠOM TELE, KEĎ DOŇ PRENIKNÚ KVASINKY Z DROŽDIA

Činnosť všetkých tráviacich orgánov pri kvasení, spôsobená najmä droždím, je hrubo narušená.

● Fermentáciu sprevádza hniloba, vzniká mikrobiálna flóra, dochádza k poraneniu kefkového lemu, patogénne mikroorganizmy ľahko prenikajú cez črevnú stenu a dostávajú sa do krvného obehu.

● Spomaľuje sa evakuácia toxických hmôt z tela, vytvárajú sa plynové vrecká, kde stagnujú fekálne kamene. Postupne prerastajú do hlienovej a podslizničnej vrstvy čreva.

● Stále narastá intoxikácia odpadovými produktmi baktérií, bakteriémia (keď nám inseminuje krv).

● Celý tráviaci systém stráca ochrannú funkciu a znižuje funkciu trávenia.

● Vitamíny sa nedostatočne vstrebávajú a syntetizujú, mikroelementy sa nevstrebávajú správne a najdôležitejší z nich je vápnik, dochádza k silnému úniku vápnika, aby sa neutralizoval deštruktívny účinok prebytočných kyselín, ktoré vznikajú v dôsledku aeróbneho kvasenia.

● Používanie produktov s droždím v potravinách prispieva nielen ku karcinogenéze, teda tvorbe nádorov, ale aj k zápche, zhoršovaniu karcinogénnej situácie, tvorbe pieskových zrazenín, kameňov v žlčníku, pečeni, pankrease; mastná infiltrácia orgánov, alebo naopak - dystrofické javy a v konečnom dôsledku vedie k patologickým zmenám v najdôležitejších orgánoch. Závažným signálom pokročilej acidózy je zvýšenie hladiny cholesterolu v krvi nad normu.

● Vyčerpanie tlmivého systému krvi vedie k tomu, že voľné prebytočné kyseliny poškodzujú vnútornú výstelku ciev. Cholesterol vo forme tmelového materiálu sa začína používať na záplatovanie defektov. Pri kvasení, ktoré spôsobujú teplomilné kvasinky z droždia, dochádza nielen k negatívnym fyziologickým zmenám, ale dokonca aj k anatomickým. Za normálnych okolností dostávajú srdce a pľúca a základné orgány - žalúdok a pečeň, ako aj pankreas, silný masážny energetický stimul z bránice, ktorá je hlavným dýchacím svalom, ktorý stúpa až do 4. a 5. medzirebrového priestoru.

● Pri kvasení droždia bránica nevykonáva oscilačné pohyby, zaujíma vynútenú polohu, srdce je umiestnené horizontálne (v polohe relatívneho pokoja), často je rotované (teda rotované okolo svojej osi), dolné laloky tzv. pľúca sú stlačené, všetky tráviace orgány sú pripútané extrémne nafúknutými plynmi deformovaných čriev, často žlčník opúšťa svoje lôžko, dokonca mení svoj tvar.

Za normálnych okolností bránica, ktorá robí oscilačné pohyby, prispieva k vytváraniu sacieho tlaku v hrudníku, ktorý priťahuje krv z dolných a horných končatín a hlavy na čistenie do pľúc. Pri obmedzení jej pohybu sa to nestane. To všetko spolu prispieva k stagnácii dolných končatín, malej panvy a hlavy a v dôsledku toho sa tvoria kŕčové žíly, vzniká trombóza, trofické vredy a dochádza k ďalšiemu zníženiu imunity. V dôsledku toho sa človek zmení na vhodnú plantáž pre rast vírusov, húb, baktérií.
 

Keď zamestnanci firmy Vivaton pracovali v Ústave obehovej patológie v Novosibirsku, dostali od akademika Meshalkina a profesorky Litasovej presvedčivé dôkazy o negatívnom nepriamom vplyve kvasenia aj na činnosť srdca.

Komentáre 3

  • slavka
    slavka 2023-10-26 20:00:19

    Úplná hlúposť. Droždie je veľmi zdravé.

  • Zdena
    Zdena 2022-05-20 10:49:24

    Dobrý deň,
    Asi som prehliadla, ako je to s doma vypestovaným kvaskom? Je to obdobný jed?

    • Slaventa
      Slaventa 2022-05-25 22:02:30

      @Zdena Článok je zameraný len na škodlivý účinok "droždia", čiže neprirodzene priemyselne vyrobené kvasnice. Oproti tomu doma vyrobený kvas, ľudovo povedané "kvások" z ražnej múky a vody je životaschopná suspenzia kyslomliečnych baktérií aj kvasiniek, ktorá sa používa na podporu kysnutia cesta a neobsahuje droždie. Takýto kvások je zdraviu podporujúca výživa.