image

Vitamín C spolu s dostatkom kyslíka a vodou hrá kľúčovú úlohu pre všetky životné funkcie človeka, ale aj iných živočíchov.

Nevyhnutná a pravidelná konzumácia vitamínu C

Pravidelná konzumácia vitamínu C je pre imunitu aj liečbu nevyhnutná. Klener u svojich pacientov spozoroval, že približne 15 % ľudí vykazuje trvale vyššie nároky na vitamín C ako bežný priemer. Jednorazové občasné zvýšenie prísunu C vitamínu má len minimálny efekt, pretože adaptácia na vyšší príjem trvá telu určitý čas. Moderné technológie rýchleho pestovania a dlhodobého skladovania vytvára ilúziu čerstvých plodov a nutrične hodnotných potravín. Chronický nedostatok vitamínu C nie je ale o nič menej nebezpečný než akútny nedostatok, pretože poškodzovanie organizmu prebieha dlhodobo a bez výrazných príznakov a na rozdiel od akútneho nie je možné zvrátiť tento stav rýchlo a efektívne.

Organizmus nakoniec dospeje do bodu, keď už nedokáže odolávať infekcii a chorobe. Táto situácia je zakrytá diagnózou. Napríklad ak pacient dostane zápal pľúc ako komplikácia prechladnutia a umrie, tak príčinou smrti sa považuje zápal pľúc a nie nedostatok vitamínu C.

Akútny a chronický nedostatok vitamínu C

Pri arterioskleróze a ďalších srdcových príhodách zohráva nedostatok vitamínu C kľúčovú úlohu. Taktiež pri náhlych úmrtiach, prasknutej aneuryzme, chirurgickom šoku, akútnou leukémiou, fatálnym ožiarením hrá chronický nedostatok C vitamínu kľúčovú úlohu. Klinický skorbut je hrozná choroba - je to postupný rozpad tela kvôli strate pevnosti kolagénu. Prejavom je malátnosť, poruchy zrážanlivosti krvi (červené fľaky po celom tele), krvácavosti slizníc, krv v moči, opuchliny, degenerácia ďasien, vypadávanie zubov, strata pevnosti kostí, degenerácie kĺbov a šliach, infekcie, nehojenie rán, poruchy dýchania a srdcová arytmia až smrť.

Úžasné liečebné schopnosti vitamínu C

Enzymatické antioxidačné systémy tvoria reťaz, kde sa antioxidanty navzájom regenerujú - odovzdávajú si vysokoenergetické elektróny a tým pôsobia opakovane. Cysteín, selén, vitamín A, C, E, B2, B3 a ďalšie. V patologických procesoch produkcie voľných radikálov prevýšia likvidačné schopnosti organizmu a spustia zápalový proces, potlačenie imunity a vyvolávajú degeneratívne ochorenia. Je to stav zastavenia opráv. Voľné radikály hrajú úlohu pri starnutí, rakovine, srdcových a cievnych ochoreniach a artritíde.

Toxicita voľných radikálov závisí priamo na toxicite patogénov. Čím toxickejší patogén, tým viac toxických radikálov vytvára, ak mechanizmy spracovania voľných radikálov leukocytov (superoxid dismutáza, kataláza, peroxidáza) nedokážu použiť voľné radikály proti patogénom, tak potom sa ich činnosť obráti proti vlastnému telu. Potom tieto radikály ešte zhoršia situáciu v tele a zvýši sa prebytok voľných radikálov.

Práve vitamín C je najsilnejším zberačom voľných radikálov, túto úlohu by mohol zohrať aj iný darca elektrónov. Vitamín C je však unikátny - lacný, prírodný, netoxický a môžeme ho dodať v akomkoľvek množstve. Ak sa potrebujeme zbaviť veľkého množstva voľných radikálov je vitamín C prvou voľbou. Sú potrebné veľké dávky, aby v bunkách vysoká hladina neutralizovala voľné radikály a ešte dostatok zostalo pre obranné a čistiace procesy tela. Hovoríme často o úžasných liečebných schopnostiach vitamínu C a pritom ide skôr o chemickú reakciu, kedy dochádza k zníženiu veľkého počtu voľných radikálov. Účinné dávky za deň sa pohybujú vysoko nad rámec výživy a genetiky, čo je 30-200 g / deň, výnimočne aj viac.

Odporúčané produkty

Vitamín C ako liek

Základným poznatkom farmakológie je, že pre dosiahnutie účinnosti akéhokoľvek lieku je potrebná jeho určitá koncentrácia v krvi a tkanivách a ak sa to nedodrží, účinnosť klesá. Počiatočné dávkovanie penicilínu 5 -10 000 jednotiek neprinášalo žiadny efekt, pacienti umierali a ak by lekári nezdvihli dávky na 1-3 milióny jednotiek, antibiotiká by nefungovali.

Vitamín C nie je výnimkou. Pre jeho účinné požitie sú potrebné adekvátne dávky.
Najrýchlejšie sa vitamín C spotrebováva priamo v mieste infekcie a tam nastáva jeho nedostatok. Kvôli zvýšenej spotrebe klesne hladina vitamínu C v plazme, začnú sa sťahovať zásoby z celého tela, nastáva celková vyčerpanosť a trpia dôležité orgány.

Vitamín C funguje ako bleskové oxidačné zariadenie a často napraví patológiu v priebehu minút.
Zabezpečuje integritu cievnych stien a bunkových väzieb, čím brzdí rozširovanie infekcie a bráni prieniku vírusu do mozgu. Po podaní už po pár hodinách klesá horúčka a stúpa počet bielych krviniek, znižuje sa hladina histamínu.

Linus Carl Pauling bol americký kvantový biochemik, podľa niektorých názorov najvýznamnejší chemik 20. storočia. Skúmal dlhodobo účinky a vlastnosti vitamínu C. Pauling - nositeľ dvoch Nobelových cien každodenne užíval vitamín C v množstve 3g a postupne navyšoval dávku až na 18g denne a dožil sa 93 rokov, hoci mu diagnostikovali v 59 rokoch rakovinu a obaja rodičia zomreli vo veku 60 rokov. Svoje dlhé prežívanie vždy pripisoval vitamínu C a ďalším výživovým doplnkom.

V 50. a 60. rokoch minulého storočia vydal bestseller o vitamíne C. Ľudia začali v Amerike masívne užívať vitamín C podľa jeho inštrukcií v knihe. Výsledkom bolo, že sa v tom čase znížila úmrtnosť na kardiovaskulárne ochorenia o 50%.

Zvýšte svoj príjem kvalitného Vitamínu C aspoň na 1000 mg !

Pri zvýšenom prijme vitamínu C sa v našom tele doslova odštartuje veľa prínosných procesov, ktoré nášmu organizmu chýba.

 

Účinky :

  • Silné protibakteriálne, dokáže narušiť polysacharidový obal mnohých obávaných patogénov - (tuberkulóza, streptokoky, pneumokoky) a vie ich zahubiť
  • Má nenahraditeľný význam pri intoxikácii, traumách, šoku, popáleninách
  • Podporuje činnosť imunitného systému
  • Likviduje dioxíny
  • Je kľúčový pre syntézu a regeneráciu kolagénu a je teda nenahraditeľný pre kĺby, svaly a srdcovo cievnu sústavu
  • Je účinné diuretikum (pôsobí močopudne)
  • Znižuje hladinu histamínu
  • Analgetikum - má silné proti bolestivé účinky
  • Je netoxický a predávkovanie nebolo nikdy zaznamenané
  • Pomáha opravovať steny vlásočníc
  • Urýchľuje hojenie rán
  • Zlepšuje pružnosť ciev a znižuje vysoký krvný tlak
  • Znižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Je výbornou ochranou srdca a lieči srdcové ochorenia
  • Potláča alergické reakcie
  • Znižuje množstvo kyseliny močovej v tele
  • Účinne pôsobí pri chronických otravách olovom
  • Predchádza slnečnému spáleniu kože
  • Zvyšuje odolnosť proti chladu
  • Urýchľuje odbúravanie homocysteínu
  • Väčšie dávky vitamínu C majú veľký vplyv na rýchlosť hojenia zlomenín

Čoho sa vyvarovať ?

Na našom trhu existuje nepreberné množstvo doplnkov, ktoré sľubujú, že nám dodajú potrebné množstvo vitamínu C a že sú to najlepšie pre nás. Sledujte teda informácie o zložení. Produkt by mal obsahovať vitamín C (kyselina askorbová) a v lepšom prípade aj výťažok z citrusových (bioflavonoidy), či lesných plodov, alebo šípok. Viac nášmu telu netreba. Teda - pokúsme sa spoločne vyhnúť látkam ako plnidlá, poťahovacie látky, (mastenec), farbivá a umelé sladidlá. Áno, aj tieto chemikálie sa v bežne dostupných doplnkoch výživy vyskytujú.

Nasaďte vitamín C čo najskôr

Ak nasadíme vitamín C v inkubačnej dobe vírusového ochorenia, vírus je zlikvidovaný v priebehu niekoľkých hodín. Ak sa už vírus v bunkách usadil, vitamín C zabráni rozšíreniu infekcie, vitamín C vie neutralizovať vírusy, keď je vírus vnútri bunky. Táto schopnosť je cenná pri riešení nádorového ochorenia s vírusovým pôvodom. Tiež stavy trvalej bakteriálnej infekcie ako chronická bronchitída či uretritída sa dajú liečiť vysokými dávkami vitamínu C. Obrat nastáva odstránením lokálneho nedostatku vitamínu C. V mieste infekcie vitamín pomáha prirodzeným mechanizmom uzdravovania.

Kľúčové faktory pri liečbe vitamínom C

  • Rýchlosť - čo najskôr. Je potrebné zasiahnuť skôr, než sa ochorenie rozvinie.
  • Dávkovanie - začať s dostatočne vysokými dávkami. Dostatočné dávky po hodine, neskôr po 4 hodinách ako antibiotiká, potom na úplné vyliečenie stačí 3 až 4 dni podľa ochorenia, niektoré choroby vyžadujú aj následné udržiavacie dávky, inak môže dôjsť k návratu ochorenia.

Čím skôr sa začne s plnými dávkami aspoň počas 24 hodín, tak tým sú lepšie šance, že ustúpia príznaky choroby. Klener považuje 350 mg / Kg / deň, respektíve u dospelého 30 g / deň za minimálnu liečebnú dávku. Nižšie dávky 10 g / deň sú ešte stále skôr výživového charakteru. Klinicky je odskúšané dávkovanie u rozličných chorôb v rozpätí 350-1200 mg / Kg, čo je 30 až100 g / deň. Tieto zistenia sú v pozoruhodnom súlade zo stresovou potrebou cicavcov.

Pri ústnej, ale aj pri injekčnej liečbe pacient často sám cíti, kedy je potrebná ďalšia dávka.

Prvá pomoc vitamínom C

Dodanie vitamínu C má obrovskú hodnotu pri intoxikácii, traumách, šoku, popáleninách, infekciách. Tu sa volá po veľkej dávke vitamínu C, ktorý sám o sebe niekedy stačí na rapídny obrat vo vývoji. Jeho podanie je mimoriadne bezpečné, pacientovi nemôže ublížiť, ale môže veľmi rýchlo pomôcť.

(Injekčne 10g, prípadne podať ústne).

Dostatočné a pravidelné dávky vitamínu C

Dostatočnými pravidelnými dávkami v čase choroby sa telo vráti do normálneho režimu a aj napriek horúčkam a infekcii sa odstránia anaeróbne podmienky v tele, zníži sa kyslosť a vytratí sa vysoká hladina adrenalínu, vymizne stiahnutie čriev a obnoví sa normálna činnosť pečene a pankreasu. Pečeň efektívnejšie a rýchlejšie odstraňujú bakteriálne jedy, toxické metabolity a ďalšie produkty infekcie. V niektorých akútnych prípadoch rýchlo dodaná dávka (50 až 150g) funguje ako bleskové oxidačné zariadenie a často napraví patológiu v priebehu minút, zabezpečuje integritu cievnych stien a bunkových väzieb a tým brzdí rozširovanie infekcie a bráni tak prieniku infekcie do mozgu, klesá horúčka a stúpa počet bielych krviniek.

Vitamín C je nábojom imunitného systému

Vitamín C reguluje činnosť imunitného systému, kontroluje rakovinu a likviduje útočníkov prostredníctvom leukocytov, ktoré pri presune na miesto infekcie absorbujú veľké množstvo vitamínu C. Nedostatok vitamínu C spomaľuje ich presun. Protivníka likvidujú peroxidom vodíka za pomoci vitamínu C. Tiež aktivita fagocytov priamo závisí na saturáciu vitamínom C. Ak fagocyty nie sú plné vitamínu C, stávajú sa armádou bez nábojov. Vitamín C posilňuje bunkovú imunitu a podporuje endokrinné žľazy v ich činnosti, nadobličky v tvorbe adrenalínu a kortikoidov, imunitný systém v tvorbe protilátok. Vitamín C podporuje bunkové dýchanie pomocou transportu vodíka.

Imunita bez vitamínu C je poruchová a slabá

Najznámejší je vplyv vitamínu C na imunitný systém - fagocytózu, tvorbu protilátok, interferónov, pevnosť kapilár a bunkovej mriežky. Dôležitá je jeho očistná schopnosť a je nevyhnutný pre detoxikačné funkcie pečene a obličiek, opravuje bunky a chráni ich, likviduje dioxíny. Imunitný systém nás definuje voči okolitému svetu.

Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

Kyselina askorbová (vitamín C) je základnou súčasťou metabolizmu.
17. augusta 2020  13.45 MB
Vitamín C a megaskorbická liečba.pdf

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.