image

PH ("potentia hydrogenii"), je mierou kyslosti, alebo zásaditosti kvapaliny. Voda má neutrálne pH 7,0. Všetko, čo je nižšie, sa považuje za kyslé. Čokoľvek s pH nad 7,0 je považované za alkalické alebo zásadité.

Všetky bunky, orgány a telesné tekutiny potrebujú špecifické pH, aby fungovali čo najlepšie. Enzýmy tela sú veľmi citlivé na hladiny kyslosti a majú špecifický tvar podľa pH látky, v ktorej sa nachádzajú. V dôsledku toho nepracujú správne, pokiaľ nie sú v prostredí so špecifickým pH, potrebným pre ich činnosť. Táto citlivosť je ešte výraznejšia v krvi, pri ktorej môže každá zmena pH zmeniť tvar hemoglobínu a ovplyvniť jeho schopnosť viazať sa na kyslík.

 

  • optimálne pH krvi sa pohybuje od 7,3 do 7,35

  • pri slinách sa pohybuje medzi 6,5 a 7,5

  • pre moč, medzi 6,5 a 7,0, ale ráno po prebudení môže byť mierne nižšie, medzi 6,0 a 6,5

  • pre hrubé črevo sa pohybuje od 4,5 do 5,0

 

Keď sa hromadia kyseliny, telo na udržanie homeostázy ich neutralizuje pomocou alkalických minerálov z dôležitých orgánov a kostí. V priebehu času môže tento proces oslabiť orgány a kosti a neskôr spôsobiť osteoporózu. Vysoká hladina kyslosti môže negatívne ovplyvniť všetky systémy, najmä tráviaci, črevný, obehový, respiračný a imunitný. Vznikajú choroby z nerovnováhy, ako tráviace tažkosti, infarkt, rakovina, zápal pľúc, artritída, obličkové a žlčníkové kamene, oslabenie kostrového svalstva a sexuálne disfunkcie u žien aj mužov.

 

Hlavnou príčinou je stres, duševné napätie – vedie k závažnej nerovnováhe v riadení nášho tela – dochádza k potlačeniu aktivity regenerujúceho nervového systému a k prevahe adrenalínového systému, ktorý okrem iného spúšťa v tele nadmernú tvorbu rôznych kyslých látok. Ďalšou príčinou je nerovnováha v prijímaní pokrmu - nedostatok ovocia a zeleniny, rafinované potraviny, veľa nasýtených tukov a mäsa. Podstatná príčina je aj slabé zbavovanie sa odpadových látok prostredníctvom obličiek, pečene, hrubého čreva, pľúc a kože a nedostatočné okysličovanie organizmu.

 

Kyseliny rozhodne nie sú vždy len škodlivé. Vždy je podstatná miera. Škodlivými sa stávajú až pri nadbytku a v dôsledku s ním súvisiacej disharmónie. Kyseliny sú potrebné na trávenie, produkciu bielkovín a hormónov, genetické kódovanie a niektoré formy výroby energie.

 

Účinnú pomoc nám môžu poskytnúť esenciálne oleje terapeutickej kvality. Jedným z nich je aj pre tieto účely udržania homeostázy špeciálne vyvinutý a vyrobený v spoločnosti Bewit z Ostravy. Ich výrobný systém spája prirodzenú harmóniu zložiek, ktoré sú obsahom zmesi esenciálneho oleja Miracle – Zázrak. Tieto naturálne a čisté zložky získané parnou destiláciou sú umocnené pyramidálnou energiou, ktorú jedinečne používajú vo výrobnom procese v spoločnosti Bewit v Ostrave.

 

Každá z jednotlivých zložiek je zároveň silnou výhodou pri udržiavaní celkovej acidobázickej stability. Jemné citrusové výťažky z citrónovej kôry, pomaranča, grapefruitu a bergamotu odstránia únavu z enegetického systému. Céder himalájsky dodá silu a odolnosť. Názov „cedrus“ pochádza z arabského „kedron“ a znamená SILA. Rasca, fenikel, mäta, palina a kardamón sú jedinečné dary prírody na zvládnutie očisty tráviaceho traktu a zároveň pomáhajú vylučovacím orgánom zbaviť sa záťaže. Gurjum balzám je získaný zo živice ako aj Kadilo serrata sú veľmi nápomocné pri eliminovaní rôznych zápalových štruktúr. Výťažky zo smreka, jedle a myrhy navodzujú emočnú úľavu a hlboký pokoj. Palo Santo znamená v peklade sväté drevo. Stovky rokov sa tento esenciálny olej používa pri podpore vitality. Kopaiva je živica zo stromu v Amazónii má podobné vlastnosti ako kanabinoid v konope. Má silné protizápalové účinky, pôsobí na endokanabinoidný nervový systém, môže byť alternatívou CBD oleja. Bazalka posvätná TULSI, nazývaná aj elixírom života. Jednou z jej hlavných účinkov je regulácia hormonálneho systému. Vzácna ruža stolistá tonizuje, upokojuje a zároveň posilňuje myseľ i srdce a pomáha znovu nájsť pohodu. V hlbšej rovine ju môžeme považovať za “kvetinu lásky”, ako je tradične nazývaná.

 

V prírode sa nachádzajú odpovede a riešenia na to, ako podporiť celý organizmus, aby bezpečne a s ľahkosťou zvládalo všetky ročné obdobia, hlavne náročnejšie zimné a tiež, aby sme emočne mohli pociťovať pokoj, vyrovnanosť a užívať si magické čaro zimy naplno. Tu prichádzajú skvelí pomocníci – esenciálne oleje, z nich môže byť medzi nimi aj vzácny terapeutický esenciálny olej BEWIT MIRACLE – Zázrak.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.