image

Možno aj vy patríte k tým, ktorí teraz pochybovačne pokrútia hlavou, pretože v mačke ako takej vidíte skôr príjemného zvieracieho spoločníka, ktorý si veľmi nedá rozkazovať, ale zato – ak chce, vie byť veľmi nežný a prítulný.

Pravda je však taká a potvrdzujú to aj vedecké výskumy, že mačky môžu veľmi prospievať nášmu zdraviu. Felinoterapia, čiže liečba mačacím dotykom a vrodenou empatiou, intuíciou a liečivou energiou mačky, prináša pozoruhodné výsledky pri mnohých zdravotných problémoch.

Jedného dňa v Londýne, v ústave, kde študovali terapie, ktoré je možné aplikovať na ľudí, vstúpila do laboratória mačka menom Marta. Ako prechádzala nízkofrekvenčnými generátormi, senzory sa zbláznili. Následne vedci vyskúmali elektromagnetické pole mačky a zistili, že mačka dokázala nahradiť drahý generátor, jej pole bolo silnejšie. Nízkofrekvenčná elektrina sa používa na liečbu chronických zápalov.

Po tomto nečakanom výsledku bol vykonaný experiment, jedna skupina ľudí bola ošetrená nízkofrekvenčným generátorom, zatiaľ čo druhá skupina mala mačku v mieste liečby.Výsledkom bolo to, že tí, ktorí podstúpili mačaciu terapiu, boli všetci vyliečení, zatiaľ čo v druhej skupine sa zotavila iba polovica pacientov. Mačka vytvára nízky frekvenčný prúd do chlpov, zatiaľ čo komunikácia medzi chlpmi vytvára silné elektrické pole. Tieto prúdy ovplyvňujú zameranie zápalu a ničia baktérie.

Mačka dokáže nahradiť až 5 moderných nízkofrekvenčných generátorov energie. Samotná mačka neutrpí žiadnu ujmu, dokonca vie, kedy dokončiť sedenie a postarať sa o seba.Terapia mačiek je obzvlášť účinná pri liečbe artritídy a gynekologických ochorení. Ženy môžu jednoducho umiestniť domácu mačku na brucho a aby mala liečebný účinok, tak ju treba dvadsať minút hladiť.

Terapeutický kontakt s mačkou zlepšuje krvný obeh a regeneruje tkanivo. Masáž nechtami mačiek skutočne ovplyvňuje reflexné body, podobne ako akupunktúrne ihlice. Vrniaci zvuk je tiež (zvuková) terapia; pradenie mačky je silnejšie ako ultrazvuková terapia (mačka pradie, aby sa sama uzdravila, okrem keď pradie z radosti). Frekvenčné kľúčové pásmo (25-50 Hz, s vrcholmi rozpätia až 150 Hz) posilňuje kosti, zlepšuje cirkuláciu mozgu, stabilizuje krvný tlak a srdcový rytmus.

Mačky vedia, ako transformovať energiu choroby, vedia vymeniť svoju energiu za ľudskú energiu (nutné povedať, že energia mačiek je veľmi podobná ľudskej energii). Existujú „jin“ choroby s energetickým nedostatkom (neurasténia, artritída, hypotenzia, chronická únava), na ktoré musí byť mačka umiestnená tak, aby mala hlavu na ľavej strane a zadnú časť tela na pravej strane. Biele mačky sú vhodnejšie na liečbu týchto chorôb. V prípade „jangových“ ochorení (vysoký krvný tlak, infarkt, mŕtvica) je mačka umiestnená do obrátenej polohy; pre tieto choroby by bola vhodnejšia čierna mačka.

Šedé a tigrie mačky sú „univerzálne“ a liečia všetko, zatiaľ čo červené mačky dobíjajú svojich ľudí pozitívnou energiou.Existuje teória, ktorá hovorí, že mačky sú jediné zvieratá schopné prehltnúť nejakú negatívnu energiu, takže niekedy vidíme mačky pri počítačoch a sedieť na elektrických zariadeniach, napríklad na televízore.

Mačka cíti, že v určitom bode ľudské telo mení energetický potenciál, vtedy má mačka odpočívať a tým vyrovnať energetický systém človeka. Mačacia terapia je schopná absorbovať vnútorné cievy, nehovoriac o výmene buniek. Kto má rád mačky, má menej návštev u lekára ako tí, ktorí sa im vyhýbajú.Terapia zvieratami je prospešná najmä pre deti. Napríklad deti s autizmom majú často problémy s medziľudskou komunikáciou. Majú tendenciu chápať výroky doslovne a majú problémy s interpretáciou ľudských pocitov. 

Na druhej strane mačky berú malých pacientov takých, akí sú. Dvojzmyselnosť, skryté motívy a irónia sú im cudzie. Svoje pocity vyjadrujú bezprostredne. Tieto vlastnosti uľahčujú deťom komunikáciu a pomáhajú im otvoriť sa. Bolo preukázané, že prítomnosť mačky zlepšuje pozornosť, komunikáciu a empatiu seniorov s demenciou. 

Veľmi dôležité: terapeutické mačky nikdy nesmú predstavovať nebezpečenstvo pre "svojich" pacientov. Aj keď je človek pri manipulácii s mačkou nešikovný, nesmie ho uhryznúť ani poškriabať. Preto sú na terapiu vhodné len mimoriadne priateľské a trpezlivé mačky. 

Mačku nemožno prinútiť správať sa k svojmu človeku; musí tam byť láska a dôvera medzi nimi. Mačky sú veľmi citlivé na to, ako sa k nim ľudia správajú. Mačka je schopná zomrieť, keď jej majiteľ nazhromaždil príliš veľa negatívnej energie.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.