image

Všetky stromy sa delia do dvoch skupín: darcovia a upíri - vysávači.

Darcovské stromy dávajú človeku energiu, upírie stromy berú energiu. Stromy oboch skupín sú užitočné – stačí použiť ich energiu v určitom stave tela.

 

V prípade migrény, osteochondrózy, traumy je nutné „vypumpovať“ negatívnu energiu pomocou upírskeho stromu. Pri chorobách tráviaceho systému, dýchacích ciest, artritídy, strese pomôže darcovský strom.

 

Medzi darcovské stromy patria: dub, breza, akácia, javor, borovica, lipa, jaseň, všetky ovocné stromy počas obdobia kvetu. Najsilnejším darcovským stromom je dub. Lieči, dodáva silu, vedie k správnym myšlienkam, normalizuje krvný tlak, zmierňuje bolesti hlavy a zlepšuje mozgovú činnosť. Naši predkovia si ho ctili pre jeho múdrosť, ktorá sa prisudzovala mužom. Stavali dubové háje kde chodili naberať silu a ďakovali svojim predkom a bohom.

 

Breza. Tento strom je liečiteľ. Dodáva vitalitu aj pri vážnych ochoreniach. Pomáha pri chrípke, bronchopulmonálnych (dýchacích) ochoreniach, lieči kĺby, normalizuje krvný tlak. Čerstvá energia z agátu je dobrá pre každého. Dodáva energiu, zlepšuje náladu. Obzvlášť dobré pre ženy.

 

Javor zmierňuje priebeh choroby, lieči. Poskytuje pokoj. Energia borovice zvyšuje imunitu, tonus, je antidepresívum. Borovica čistí ľudskú auru, stimuluje nervový systém, zmierňuje stres a podráždenie. Lipa, jablko zvyšujú všeobecný tón tela, zmierňujú únavu, zaháňajú obavy. U našich predkov sa lipa prisudzovala ženám, ich jemnej energii.

 

Medzi upírie stromy patria: osika, topoľ, gaštan, vŕba, smrek. Osika pohlcuje negatívnu energiu. Je najmocnejším upírskym stromom.Topoľ upokojuje, objasňuje myslenie. Pomáha pri zápale, popáleninách. Gaštan je veľmi silný strom. Ovplyvňuje biopole, opravuje diery od úderov osudu. Lieči polyartritídu.

 

Vŕba podporuje nervové a duševné uvoľnenie, zmierňuje bolesti hlavy. Smrek chráni pred zlým okom a problémami. Nepovoľuje hádky, choroby človeka, "vytvára ochrannú clonu." Lenže nábytok zo smreku nie dobre mať doma.

 

Pred komunikáciou so stromom sa uvoľnite, príďte pomaly k nemu, vyzujte sa, položte ruky na kmeň a mentálne požiadajte strom o pomoc. Omotajte ruky okolo kmeňa stromu, môžete sa oprieť celým telom. Zatvorte oči a hlboko sa nadýchnite energie, ktorú vám strom dáva. Trvanie spojenia je od 5 do 15 minút. Po kontakte stromu poďakujte.

 

U našich predkov bol strom vždy predmetom uctievania. Kronikári spomínajú posvätné háje existujúce u nás v dávnych dobách. Do kategórie uctievaných a posvätných stromov patrili aj jednotlivé stromy, najmä staré stromy, rastúce osamotene na poli, alebo v blízkosti liečivých prameňov. Ľudia prichádzali k týmto stromom, aby sa zbavili chorôb, zlého oka alebo neplodnosti, prinášali dary a obetiny, (na stromy sa vešali uteráky, oblečenie, stuhy), modlili sa, otierali sa o stromy. Chorí ľudia preliezali dutinami a prasklinami týchto stromov, akoby chceli nechať svoje choroby za sebou.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.