image

Porovnanie probiotík Laktera s inými probiotikami – niektoré zásadné rozdiely.

Výroba

Výrobca Daflorn Ltd. Bulharsko vyrába probiotické suroviny aj hotové výrobky. Ostatné spoločnosti balia iba hotové výrobky a NEVYRÁBAJÚ suroviny.

Pôvod

Pôvod probiotických kmeňov Lactobacillus bulgaricus DWT1 je prvé čisto prírodné probiotikum na svete izolované z čistej pramenitej vody v Bulharsku (vo vlastníctve spoločnosti Daflorn Ltd.). Iné probiotické kmene sú často vyrobné ako GMO.

Vlastníctvo

Probiotiká Laktera sú patentované v Spojených štátoch a Európskej únii. Väčšina iných probiotických produktov NIE JE patentovaná.

Generácia

Probiotiká Laktera sú štvrtou najmodernejšou generáciou probiotík. Probiotické kmene majú prirodzený obal z mliečnych aminokyselín, mliečnych vitamínov a minerálov. Na porovnanie väčšina probiotických produktov na trhu sú probiotiká prvej generácie, sú to štartovacie kultúry bez obalu.

Uchovanie pri skladovaní

Probiotiká Laktera zostávajú živé počas skladovania pri teplote 24°C viac ako 3 roky. Väčšina iných probiotík by sa mala uchovávať pri nízkych teplotách v chladničke, pretože umierajú pri 24°C.

Životnosť v žalúdočno-črevnom trakte

Probiotiká Laktera prechádzajú živé celým gastrointestinálnym traktom a prežívajú aj pri nízkom pH v žalúdku, ako aj pri vysokom pH v dvanásťniku. Väčšina ostatných probiotík neprežije pri nízkom pH v žalúdku, ani pri vysokom pH v dvanásťniku.

Kolonizácia

Probiotiká Laktera pevne priľnú k hrubému črevu a majú priaznivý účinok. Niektoré z probiotík dostupných na trhu sú mikroorganizmy-spóry, ktoré NEDOKÁŽU priľnúť k stene čreva.

Prísady

Probiotiká Laktera obsahujú probiotické kmene a všetkých 21 prírodných esenciálnych a neesenciálnych aminokyselín, mliečnych vitamínov a minerálov. Ostatné výrobky obsahujú iba probiotické kmene a tzv. plniče objemu, objemové zložky, prázdne zložky.

Kombinácia probiotických kmeňov

Probiotické produkty Laktera obsahujú pôvodné kmene Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus lactis a Streptococcus thermophilus, ktoré spolu žijú, množia sa a vzájomne sa podporujú. Niektoré z ďalších probiotických výrobkov na trhu obsahujú probiotické kmene, ktoré sa vyrábajú jednotlivo a následne sa mechanicky miešajú. V ľudskom tele nemôžu takéto kombinácie probiotických kmeňov žiť spoločne. Vzájomne sa potláčajú a zomierajú.

Vedecké publikácie

Výsledky týchto klinických a experimentálnych štúdií boli uvedené vo viac ako 200 vedeckých publikáciách, konferenciách a kongresoch. Iné probiotiká majú málo publikácií alebo NEMAJÚ žiadne.

Probiotiká a laktóza

Lactobacillus Bulgaricus a Streptococcus thermophilus sú jediné probiotiká, ktoré majú v EÚ uznané zdravotné tvrdenie - zlepšujú trávenie laktózy. Žiadne iné probiotiká nemajú v EÚ prijaté zdravotné tvrdenie.

Probiotiká a imunita

Lactobacillus Bulgaricus DWT1 vodného pôvodu, patentovaný v USA, je jediný probiotický kmeň, ktorý repolarizuje makrofágy zo stavu M2 do stavu M1, čo zvyšuje BUNKOVÚ IMUNITU. Lactobacillus bulgaricus tiež stimuluje HUMORÁLNU IMUNITU. Iné probiotiká IBA zvyšujú humorálnu imunitu, alebo nemajú žiadne preukázané účinky.

Od bulharskej Agentúry pre bezpečnosť potravín, je udelená licencia na výrobu potravín pre špeciálne účely, vrátane detskej potravy, ktoré sa vďaka svojmu osobitému zloženiu a spôsobu výroby jasne odlišujú od potravín určených na bežnú konzumáciu a majú pozitívny vplyv na ľudské zdravie. Všetky probiotické výrobky sú zaradené ako funkčná výživa – komplexná strava. Obsahujú komplex vitamínov skupiny B, vitamín D, C, A, beta-karotén, minerály draslík, vápnik, fosfor, železo a 21 aminokyselín. Bielkoviny, sacharidy a pektín a niekoľko miliárd živých probiotických kultúr. Prírodný spôsob výroby probiotík Daflorn je patentovaný vo Švajčiarsku. Z týchto dôvodov sú probiotiká Daflorn svojim zložením a účinkami  jedinečné, bez analógie vo svetovom meradle.

Záujemci o dodanie uvedených probiotík nech sa bližšie informujú prostredníctvom nášho kontaktu.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.